PREVENIRE: Copiii „au îmbrăţişat” azi regulile de circulaţie (FOTO)

0
437

Azi, de Ziua Internaţională a Îmbrăţişării, copiii de la Grădiniţa Genesis din Baia Mare şi-au dorit să îmbrăţişeze regulile pe care trebuie să le cunoască atunci când merg pe drumurile publice, astfel încât să nu fie expuşi sau răniţi în accidente.

C a la fiecare lecţie rutieră pe care o susţin, poliţiştii i-au învăţat pe cei mai mici participanţi la trafic că siguranţa depinde şi de ei şi că, deşi sunt mititei, atunci când traversează trebuie să respecte aceleaşi reguli ca şi oamenii mari.

Copiii au înţeles că pot traversa în siguranţă doar pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, după ce se asigură temeinic, sau la intersecţiile semaforizate, doar pe culoarea verde a semaforului electric. Pentru că unii oameni au nevoie urgentă de ajutor, copiii ştiu acum că trebuie să dea prioritate autospecialelor care au în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, chiar dacă semaforul le indică culoarea verde.

De la regulile care trebuie respectate pe stradă, poliţiştii au trecut la sfaturi de care trebuie să ţină cont copiii atunci când sunt pasageri în maşină, dar şi la ce trebuie să facă atunci când se pierd.

La finalul întâlnirii, poliţiştii nu au uitat de semnificaţia zilei şi au cules cele mai sincere îmbrăţişări de la copilaşi.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.