IARĂȘI!… – Fostul primar al Sighetului, trimis în judecată de DNA

0
411

Fostul primar al municipiului Sighetu Marmației se află din nou în vizorul DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Nemeș Ovidiu-Gheorghe, la data faptelor primar al orașului Sighetu Marmației, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2013, inculpatul Nemeș Ovidiu-Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu un avocat din cadrul Baroului Maramureș, două contracte de asistență juridică având ca obiect redactarea unei întâmpinări și reprezentarea primăriei orașului Sighetu Marmației într-o cauză civilă.
Pentru serviciile prestate, avocatul ar fi primit suma totală de 12.480 lei.
În ambele situații, edilul ar fi acționat contrar dispozițiilor legale, rezultatul acestor acțiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 12.480 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum de către avocatul respectiv.

Până la data emiterii prezentului rechizitoriu, Municipiul Sighetu Marmației nu s-a constituit parte civilă în prezenta cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș.

BaiaMare24.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.