ȘOMCUTA MARE: Pietoni sancţionaţi de poliţişti, în cadrul unei acţiuni ce a vizat prevenirea accidentelor rutiere

0
1045

Fiţi atenţi pe unde traversaţi! Oricât aţi fi de grăbiţi, asiguraţi-vă temeinic înainte de a trece drumul public! Impactul dintre un autoturism şi un şofer poate crea traume pe viaţă!

În cadrul unei acţiuni organizate ieri, poliţiştii din Şomcuta Mare au acordat atenţie aparte siguranţei pietonilor. Astfel, au fost vizaţi atât şoferii care nu acordă prioritate de trecere cât şi pietonii care traversează neregulamentar. Între orele 13.30 – 15.30, au fost verificaţi 28 de şoferi care au condus pe strada Republicii şi strada Nicolae Bălcescu din oraş.

Pentru neregulile constatate în cele două ore de acţiune au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale. Opt dintre amenzi le-au fost aplicate pietonilor care au ignorat regulile privind traversarea în siguranţă. Doi şoferi au rămas fără certificatele de înmatriculare ale autoturismelor.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 4.000 de lei.

SEINI: Permisul de conducere – document obligatoriu atunci când conduceţi autoturisme pe drumurile publice

Una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană care doreşte să conducă un autoturism pe drumul public este să deţină permis de conducere. Poliţiştii iau măsuri şi întocmesc dosar penal de fiecare dată când constată că o persoană conduce un vehicul fără a fi obţinut acest documentat sau după ce i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

Cea mai recentă infracţiune de acest gen a fost constatată ieri de poliţiştii din Seini. Aceştia au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unei autoutilitare conduse pe strada Eroilor din oraş. La volan a fost depistat un bărbat domiciliat în Republica Moldova, iar verificările efectuate au relevat că acesta avea dreptul de a conduce suspendat pe teritoriul României.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

TÂRGU LĂPUȘ: Ce se poate întâmpla când nu se acordă prioritate de trece?

De cele mai multe ori neacordarea priorităţii de trecere unui alt autovehicul conduce la producerea unui impact şi poate avea consecinţe asupra vieţilor unor persoane. Un şofer e reuşit ieri să evite un astfel de impact, însă a ajuns cu autoturismul în şanţ, iar un pasager a ajuns la spital.

Poliţiştii din Târgu Lăpuş au intervenit ieri dimineaţă la accidentul produs pe D.N.18B. Verificările la faţa locului au relevat că o femeie de 35 de ani, a efectuat un viraj la stânga fără a se asigura şi fără a acorda prioritate unui autoturism condus din sens opus. În încercarea de a evita impactul frontal, şoferul autoturismului a virat dreapta şi a ajuns în şanţul de pe marginea drumului. În urma impactului, un pasager care nu utiliza centura de siguranţă a fost rănit şi transportat la spital, unde a rămas internat pentru investigaţii medicale.

Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest şi nu se aflau sub influenţa alcoolului.

TĂUȚII MĂGHERĂUȘ: Stimaţi conducători auto, fiţi atenţi în zona trecerilor pentru pietoni!

În această dimineaţă, poliţiştii au intervenit pentru soluţionarea unui accident de circulaţie produs pe DN1C, pe raza oraşului Tăuţii Măgherăuş. Verificările efectuate la faţa locului au relevat că un bărbat de 41 de ani, care conducea un autoturism, a surprins şi accidentat o tânără de 17 ani, care s-a angajat regulamentar în traversarea drumului public, pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii continuă cercetările.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.