Problema imigranților care au făcut scandal în tren a ajuns până la prefect – se discută să fie bine ca să nu fie rău

0
674

Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a convocat în data de 13 ianuarie, la ora 10,00, o ședință operativă cu reprezentanții structurilor teritoriale ale M.A.I., pentru a se reasigura că au fost luate toate măsurile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și pentru fluidizarea traficului rutier și vamal.

În acest sens, inspectorul șef al IPJ Satu Mare l-a informat pe prefect că numărul accidentelor rutiere a scăzut în perioada Sărbătorilor de Iarnă, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, în ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, acesta se desfășoară în condiții normale, fără a se înregistra aglomerări sau timpi de așteptare ridicați. În acest sens, există o colaborare deschisă între autoritățile române și cele maghiare.

Totodată, în cadrul ședinței operative a fost subliniată importanța cooperării între toate structurile implicate în asigurarea unui climat de siguranță la nivelul județului, precum și informarea corectă a cetățenilor, în funcție de situațiile intervenite.

Având în vedere fenomenul migrației la nivel național, Instituția Prefectului are în vedere susținerea măsurilor de combatere a migrației ilegale, astfel încât să nu se repete incidente neplăcute, precum cel din data de 11 ianuarie 2020, când un grup de trei migranți veniți dinspre Valea lui Mihai, județul Bihor, a produs un scandal în trenul Timișoara-Baia Mare, fiind coborâți din tren de polițiștii de ordine publică din Carei și polițiști de frontieră, care au intervenit ferm şi i-au condus la Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Șomcuta Mare, județul Maramureș

Sursa: Obiectiv SM.ro.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.