ACTUALIZARE 3 / IMAGINI HALUCINANTE LA BORȘA: Câine împușcat sub privirile îngrozite ale unui copilaș de 6 ani pe DN18. Polițiștii au demarat o anchetă (galerie foto)

3
2369

Alătuir de un copilaș de numai 6 ani, doi voluntari ai Asociației Asociatia Anima Pro Terra au fost martorii unei scene îngrozitoare: un borșean a împușcat un câine pe drumul național 18, în pasul Prislop. Motivul: „mănâncă vânatul (căprioare) în pădure”.

În urma grozăviei copilul de 6 ani este în stare de șoc. ”Ne aflam la aproximativ 5 kilometri de Borșa (Maramureș) și într-o curbă am văzut o Dacia Logan, de culoare roșie, oprită. Un bărbat a împușcat mortal o cățelușă (pe un drum public, nu în pădure).

Voluntarii noștri au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat! Sper să nu se mușamalizeze cazul iar cel vinovat să fie pedepsit”! au transmis reprezentanții Asociației Asociatia Anima Pro Terra .

AVERTISMENT: Fotografiile sunt șocante!

ACTUALIZARE – “Polițiștii din Borșa s-au deplasat azi de urgență în Pasul Prislop, după ce la ora 14.24 au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că o persoană a tras un foc de armă și a împușcat un câine. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că un bărbat de 69 de ani, paznic de vânătoare autorizat, a făcut uz de armă și a recoltat legal un câine hoinar, aflat pe raza fondului de vânătoare”, a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

ACTUALIZARE 2 – Urmare a verificărilor efectuate de politiștii maramureșeni, cu privire la bărbatul de 69 de ani care în cursul acestei zile ar fi împușcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile referitoare la comiterea infracțiunilor de uz de armă letală sau interzisă fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 343 alin. 1 Cod Penal, și uciderea animalelor cu intenție, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 25 alin.1 lit. a din Legea nr. 205/2004, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. Cercetările continuă în această cauză, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

ACTUALIZARE 3 – “Mulțumim cetățenilor care au semnalat acest caz și au sprijinit polițiștii în clarificarea situației de fapt. A fost o crimă pe șoseaua publică. Aici nu e vorba de fond de vânătoare. Problema e că s-a tras ca-n Vestul Sălbatic (Nordul Sălbatic), punându-se în pericol integritatea persoanelor care circulau pe drumul public. Mai mult, la crimă a asistat un copil de șase ani, care a intrat în stare de șoc, putând rămâne cu sechele traumatice tot restul vieții. La asta autoritățile nu se gândesc?! (…) Vă spun sincer că în acest context am toate motivele să mă simt în nesiguranță în apropierea zonelor forestiere. Fiecare deținător de armă poate face ce-l taie capul”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Irina Smical, președintele Asociației “Centrul pentru Ocrotirea și Recuperarea Animalelor fără Stăpân” Baia Mare.

BaiaMare24.ro

Comenteaza cu Facebook

3 COMENTARII

  1. […] ACTUALIZARE 3 / IMAGINI HALUCINANTE LA BORȘA: Câine împușcat sub privirile îngrozite ale unui c… URMARE CÂINE ÎMPUȘCAT – Corpul de control al Ministrului de Interne în control mâine la Poliția Borșa AVERTISMENT! Vânătorii împușcă fără restricții câinii fără stăpâni. Vezi anunțul (FOTO) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.