Schimbările Codului Rutier din 2020: Vorbești la telefon, adio permis pentru 30 de zile

0
774

Din 2020 vor intra în vigoare mai multe noi reglementări ale Codului Rutier, care prevăd condiții mai dure pentru obținerea permisului de conducere, dar și pedepse mai drastice.

Astfel, de la 1 iulie 2020, nu vor mai putea să obține permis de conducere persoanele care nu au absolvit cel puțin 10 clase.

În același timp, persoanele în vârstă care au deja permis și vor să mai conducă în continuare vor trebui să își facă mai des controalele medicale.

Șoferii care folosesc telefonul la volan vor fi și ei afectați de schimbările codului rutier. Din 2020, persoanele care vor fi prinse de polițiști în timp ce conduc cu telefonul la ureche se vor alege cu permisul suspendat pentru 30 de zile.

Tot la 1 ianuarie va crește și punctul de amendă, de la 145 de lei la 223 lei.

Pe de altă parte, amenzile contravenționale pentru bicicliști scad de la șase-opt puncte-amendă la patru-cinci. Asta înseamnă că dacă până acum amenzile aplicate bicicliștilor erau cuprinse între 870 și 1.160 de lei, conform noilor reglementări privind schimbarea clasei de sancțiuni, acestea sunt de-acum cuprinse între 580 și 725 de lei.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.