GALERIE FOTO / NEATENȚIA FACE VICTIME – Băimăreancă accidentată pe zebră, în centrul orașului. Copil de 3 ani, rănit în Strâmtura. Impact violent în Bârsana

0
600

Nu trece nicio zi fără accidente de circulație pe drumurile publice din Maramureș. Trei noi situații sunt cercetate de polițiștii rutieri din județ.

BAIA MARE / BD. TRAIAN. Luni, la ora 11.00, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un accident de circulaţie produs pe raza municipiului. La faţa locului s-a constatat că un vârstnic de 81 de ani, care a condus un autoturism pe strada Olteniei din municipiu, în momentul în care a ajuns la intersecție cu bulevardul Traian a efectuat un viraj la stânga, fără să respecte semnificaţia culorii roşii a semaforului electric, şi a accidentat o femeie în vârstă de 55 de ani care, în calitate de pieton, s-a angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, la culoarea verde a semaforului electric.

“Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgență Baia Mare, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările în cauză continuă, urmând a se lua măsuri legale”, au explicat reprezentanții IPJ Maramureș.

STRÂMTURA. Luni, în jurul orei 14.45, poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Bogdan Vodă au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre producerea unui accident rutier cu vătămări corporale, în care a fost implicat un minor. La faţa locului s-a constatat faptul că un sighetean de 51 de ani, care conducea un autoturism, în momentul în care a ajuns pe raza localităţii Strâmtura a surprins şi accidentat un băieţel de 3 ani, care s-a angajat în traversarea părții carosabile fără să se asigure și fără să fie supravegheat de un adult.

“Băiatul, rănit în urma accidentului, a fost transportat la spitalul din Baia Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testa cu aparatul etilotest şi nu se afla sub influenţa alcoolului. Se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a detaliat IPJ Maramure.

BÂRSANA. Luni, 16.12.2019, ora 17.40, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că, pe raza localităţii Bârsana s-a produs un eveniment rutier soldat cu o victimă. În urma deplasării la fața locului s-a constatat faptul că la ora 17.40, un tânăr de 19 ani, care conducea un autoturism pe direcţia Văleni – Bârsana, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, iar într-o curbă deosebit de periculoasă a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de către un bărbat.

“În urma accidentului a rezultat avarierea ambelor autovehicule, precum şi vătămarea corporală a conducătorului auto care conducea regulamentar. Şoferul care a pătruns pe contrasens a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celălalt şofer, datorită leziunilor suferite, nu a putut fi testat. Ambii conducători auto au fost transportaţi la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale şi pentru a le fi prelevate monstre biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au arătat cei de la IPJ Maramureș.

CONTROALE LA TRANSPORTUL PORCILOR. Poliţiştii rutieri sunt prezenţi zilnic, pe anumite sectoare de drum, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În ultimele 24 de ore au fost organizate acţiuni pe raza localităţilor Cavnic, Săliştea de Sus şi Săcel.

La Cavnic, poliţiştii au fost însoţiţi de reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, iar la Sălilştea de Sus şi Săcel poliţiştii au acţionat în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Maramureş, pentru verificarea legalităţii transportului animalelor. Au fost controlate mai multe autoturisme, iar ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 8000 de lei. Totodată au fost ridicate patru certificate de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

AVEA PERMIS FALS! Luni, în jurul orei 17.00, poliţiştii oraşului Şomcuta Mare, care efectuau activităţi de supraveghere a traficului rutier pe raza de competenţă, au oprit pentru verificări un autoturism condus pe raza localităţii Ciolt. La volan a fost identificat un bărbat de 43 de ani, care a prezentat poliţiştilor un permis de conducere care nu prezenta elemente de siguranţă.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la actul prezentat, poliţiştii au efectuat verificări în urma cărora au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul condus de către o persoană care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, eliberat de autorităţile române.

Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.