LUPTĂ PENTRU VIAȚĂ – Preotul greco-catolic din Botiza are nevoie de sprijin, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Cum îl putem ajuta

1
1439

Încercările vieții pot, uneori, să ne doboare. Alteori, datorită intervenției semenilor, reușim să rămânem pe linia de plutire și să ne bucurăm de viață. Cheia este, însă, să luptăm. Este și cazul preotului greco-catolic din Botiza, diagnosticat recent cu una dintre cele mai groaznice boli – cancerul.

Situația groaznică a fost făcută publică de Asociația Părinți Salvatori, care au anunțat că este nevoie de ajutorul nostru pentru a salva viața unui tată, soț și preot. Iar asta pentru că nu e nici o rușine să ceri ajutorul celor din jur, pentru că Oameni Minunați, care să ajute, sunt mereu în jurul nostru.

Mesajul preotului

“Ma numesc Bot Ioan Calin, sunt preot greco-catolic în Dieceza de Maramures, în comuna Botiza si în urmă cu un an și jumătate am fost diagnosticat cu cea mai grea boală – cancer. Am aflat acest lucru la Spitalul Chirurgie 3 din Cluj Napoca, unde chirurgul de acolo a încercat prin operatie să îmi extirpe o tumoare GIST stomacal malign de 29 cm, lucru pe care nu a reusit sa-l faca si a decis sa ma trimita acasa sa-mi petrec ultimele zile cu familia mea: soția și cei 2 copilași de 9, respectiv 2 ani.

Din fericire pentru mine si familia mea am aflat de Clinica din Debrecen, Ungaria, unde cu ajutorul lui Dumnezeu și al Fecioarei Maria, dr. chirurg de acolo Tony Miklos, deși cu șanse de doar 1 % de supraviețuire, a reușit să-mi salveze viața.

A trecut un an si jumatate de la marea operatie, an in care in fiecare lună am luptat cu aceasta boală, deplasându-mă de cel puțin 2 ori pe lună la Debrecen pentru analize, tomograf și consultații, urmărind aceasta boală, luptând totodata cu ea, fiind optimist și mai ales cu credință în Dumnezeu.

În urmă cu 6 luni, în urma unui tomograf și a unui ecograf, mi s-a descoperit o metastază la ficat și câteva tumori mici la plămâni și au reînceput problemele. Mi s-a pus un dren la ficat dar care nu prea a dat rezultat și s-a decis schimbarea tratamentului oncologic cu un medicament numit STIVAGRA, care din pacate nu se găsește în România și nici nu poate fi adus sau decontat prin C.A.S. la noi în țară, fapt pentru care sunt nevoit să îl cumpăr din Ungaria la prețul de 3.400 Euro. Doar acest medicament mă costă peste 40.000 de euro pe an.

V-am scris acest mesaj în speranța că mă veți putea ajuta cu un sprijin financiar deoarece resursele financiare pe care le-am obținut cu ajutorul binefăcătorilor s-au terminat iar salariul meu lunar și al soției nu depășeste 500 euro pe lună, bani pe care îi folosim în mare parte pentru deplasările în Ungaria, la Debrecen pentru analize, tomograf și controale periodice.

Tratamentul trebuie să îl continui cel puțin încă 12 luni. Vă mulțumesc și vă asigur de rugăciunile mele, iar Dumnezeu să vă răsplătească fapta cea bună și să vă binecuvinteze cu harurile Sale.”

Cum îl putem ajuta?

✅ CU CARD BANCAR pe pagina Părinți Salvatori la linkul: http://parintisalvatori.ro/doneaza/

(indiferent de valuta sau țara în care este emis cardul tău, vei introduce suma dorită în RON (exemplu: dacă vrei să donezi 100 de EUR vei scrie 470) și conversia se va face FĂRĂ COMISION de către procesatorul de plăți online)

✅ CU CARD BANCAR pe Facebook la linkul:
https://www.facebook.com/donate/810262532745082/

✅ prin virament sau depunere la CEC BANK în conturile:
RO94 CECEC 0019 4600 711 4731 – cont în lei
RO90 CECE MM 25 C1 EUR 0680 876 – cont în euro – cod BIC (Swift) CECEROBU
Titular cont: Asociația pentru Educație și Caritate – Cod Fiscal 9373178

  • cu mențiunea AJUTOR PREOT –

✅ prin REVOLUT:
din România folosind numărul 0749936688 iar din străinătate folosind IBAN:
GB29 REVO 0099 7008 4404 94
Swift: REVOGB21

✅ prin PAYPAL la adresa: [email protected]

✅ prin contract de sponsorizare, PENTRU FIRME – sumă deductibilă din impozitul pe profit

Orice întrebări și informații suplimentare se pot obține telefonic sau whatsapp: 0749-93.66.88 sau prin email: [email protected], au anunțat reprezentanții asociației.

Crin CĂLĂUZ

Foto fundraiser

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.