SCANDALUL DE LA CINEMA – Agresorul sighetenilor a ajuns după gratii. Cum s-a consumat conflictul

0
380

Urmări cât se poate de serioase în cazul scandalului de la Cinema City, care s-a terminat cu pumni și palme.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 05.11.2019, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului T. M. pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violențe, prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod penal, lovirea sau alte violențe, prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod penal și tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

La data de 04.11.2019, faţă de T. M., în calitate de suspect, a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, la data de 03.11.2019, în jurul orei 17:50, inculpatul T.M. a intrat în sala de cinematograf nr. 3 – Cinema City România din incinta Complexului Comercial Vivo din municipiul Baia Mare, în timpul derulării unui film și a lovit persoanele vătămate C.C.D. și V.I., provocându-le leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale, respectiv, 7-8 zile de îngrijiri medicale, modalitate în care a tulburat grav ordinea și liniștea publică, fiind întreruptă derularea filmului.

La data de 05.11.2019, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.