PREMIERĂ – PIROMAN DE OCAZIE – Un bărbat din Dănești a fost arestat după ce și-a dat foc la casă

0
464

A vrut să își aprindă casa, dar nu a făcut altceva decât să ajungă după gratii. Este isprava unui bărbat din localitatea maramureșeană Dănești.

În seara zilei de 26 octombrie, înainte de ora 21.00, prin 112 a fost semnalat faptul că o gospodărie a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii din cadrul Detașamentului Baia Mare, împreună cu SVSU Șișești, au reușit să stingă vâlvătaia. Însă, militarii au aflat că focul a fost pus intenționat de către proprietar. În luna noiembrie, bărbatul a trebuit să suporte consecințele faptelor sale.

Mai exact, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 06.11.2019, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului A.S.V. pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prevăzută de art. 253 alin. 4 Cod penal.

La data de 05.11.2019, faţă de numitul A.S.V., în calitate de suspect, a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, la data de 26.10.2019, în intervalul orar 19:00-20:40, inculpatul A.S.V. aflându-se singur la domiciliul său din sat Dănești, jud. Maramureș, folosind o brichetă, a dat foc unei pături de pe un pat, cu intenția de a incendia toată locuința, rezultat care s-a și produs, punându-se, astfel, în primejdie și alte bunuri, în condițiile în care în curtea locuinței persoanei vătămate se află și alte imobile, totodată, fiind afectată și o anexă gospodărească aparținând unui imobil învecinat.

La data de 06.11.2019, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Crin CĂLĂUZ

Foto arhivă

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.