ACTUALIZARE: DESCINDERI ÎN FORȚĂ ALE MASCAȚILOR ÎN BAIA MARE: Mercedesul GLK al firmei Rapid Rent Baia Mare nu a fost găsit! Au mai căzut trei capete (FOTO)

0
1626

Poliţiştii de trupele speciale ale IPJ Maramureş, alături de cei de la Poliţia Baia mare, efectuează mai multe percheziţii pe str. Mărăşeşti, asupra unor autoturisme oprite în trafic.

Culmea este că mașina furată în prima săptămână din octombrie încă nu a fost găsită deși pe vehicule erau montate trei sisteme de urmărire GPS. Proprietarul RentRapid, patronul băimărean Arpad Halasz, oferă acum o recumpensă de nu mai puțin de 1.000 de euro celui care are informații despre locul în care se află mașina.

Astăzi dimineață, în jurul orei 10.50, vasiledale.ro și baiamare24.ro au solicitat informații despre perchezițiile de pe strada Mărășești, însă am rămas doar cu întrebatul. Răspunsul a fost venit la ora 15.50 într-un email adresat tuturor instituțiilor media din Maramureș.

IPJ Maramureş: Grupare infracţională, destructurată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, au efectuat trei percheziţii la domiciliile membrilor unei grupări specializate în comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals.

Trei membri ai grupării au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Un al patrulea membru se află deja în arestul poliţiei.

Este vorba despre patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 41 de ani, toţi din judeţul Maramureş, care sunt bănuiţi de comiterea a cinci înşelăciuni pe raza judeţelor Maramureş, Hunedoara, Braşov şi Cluj.

În fapt aceştia ar fi închiriat autoturisme de la societăţi comerciale de profil, prin utilizarea unor documente false, după care ar fi dezactivat GPS-ul instalat pe maşini şi apoi le-ar fi comercializat unor terţe persoane sau unor societăţi de dezmembrări auto.  Prejudiciul total estimat este de aproximativ 70.000 de euro, contravaloarea celor cinci autovehicule sustrase, recuperat parţial de poliţişti, până la această dată.

Pentru destructurarea grupării, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş au beneficiat de suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale, precum şi de suportul analitic al Biroului de Analiză a Informaţiilor Maramureş, de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş şi al colegilor din mai multe judeţe.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, existând indicii despre implicarea membrilor grupului infracţional în săvârşirea unor fapte similare pe raza mai multor judeţe.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.