EXCLUSIV: ABUZ DE PUTERE? – Un ziar online din Maramureș obstrucționează ancheta în cazul tragediei de la Jibou

1
2044

Situație absolut incredibilă în Maramureș! Un ziar online NU dorește să ajute familiile celor patru fete decedate la Jibou, în urmă cu un an și jumătate! În 17 mai 2018, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe centura Jiboului, mașina în care se aflau cinci studente din Maramureș a fost spulberată de tren. Patru dintre ele, exceptând șoferiță, au decedat pe loc sau în următoarele minute.

Recent, ancheta a fost luată de la capăt, mai ales că există suspiciuni conform cărora semnalele acustice și luminoase nu au funcționat!!! Iar în acest caz, CFR și Ministerul Transporturilor au mințit cu nerușinare! Astfel, în prezent, se caută martori care să confirme faptul că semnalele acustice și luminoase funcționează deficitar.

Un potențial martor a scris la un ziar electronic din Maramureș, care susține că face presă.

„Buna ziua! Știți accidentul de mașina in care 4 fete au murit și dosr șoferița a supraviețuit? (Cel din mai 2018 parca, ce s-a întâmplat la nivel cu calea ferată din Jud Sălaj, loc surduc parca). Tocmai am trecut pe acolo și semaforul pt mașini NU merge!!!! Iar pt tren era semaforul pe calea ferată verde!!! Atenție mare ca nu s-a rezolvat nimic cu acel semafor și este foarte periculos!!!! Poate reușiți sa sesizați autoritățile! Din păcate nu am apucat sa filmez sau sa fac poze”, a scris cititoare respectivului ziar online.

Ceea ce nu știa cititoarea este faptul că pseudojurnaliștii de la ziarul în cauză nu numai că nu au sesizat autoritățile și doar au postat sesizarea într-o pseudoștire, dar s-au împotrivit bunului mers al anchetei. Mai exact, redacția în cauză a fost contactată de avocata familiilor îndoliate, dar și de familiile în cauză, însă s-au lovit de un zid. Reprezentanții publicației care se joacă de-a presa le-au dat cu flit.

Nu numai că nu au încercat să pună în legătura reclamanta (depoziția sa ar schimba total cursul anchetei!), dar au motivat că totul ține de confidențialitate, fără a lămuri dacă cititoarea în cauză nu a dorit să ia legătura cu familiile sau avocata lor, ori nu s-au sinchisit să o contacteze (ori asta numai confidențialitate nu e!).

Ar mai rămâne varianta unui fakenews pentru trafic (și aici cu traficul e discutabil dacă este real sau nu, că se practică!). Cert este un lucru: un grup de indivizi care consideră că sunt jurnaliști se joacă cu starea emoțională a unor familii îndoliate și cu o anchetă în curs care ar depinde de o depoziție.

Dacă cititoarea (în cazul în care există!) nu dorește să comunice cu avocata sau cu părinții unor fete decedate e una, dar dacă acest online care se joacă de-a presa împiedică această conexiune este foarte grav!

Vorbind despre confidențialitate, nu ar fi rău ca reprezentanții acestei publicații ar spune, cu nume și prenume, cine sunt oamenii care muncesc la bunăstarea acesteia. Sau or fi din alte publicații? A, da, o fi tot confidențialitate? Sau bătaie de joc? Ori duplicitate?

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.