FOTO: SIGHET – Bătrân paralizat, abandonat și lăsat să îl mănânce viermii de viu. Jurnaliștii au intervenit în acest caz social grav

0
743

Imagini șocante, pe care nu credeai că le mai poți vedea în secolul XXI, totuși apar în continuare. Redacția Sighet 247 a fost contactată telefonic pentru a interveni la un caz social deosebit de grav în dupăamiaza zilei de 20 septembrie a.c.

Un bătrân paralizat a fost lăsat pur și simplu să zacă într-un pat din locuința sa, situată pe strada Avram Iancu.

V. Adalbert, în vârstă de 70 de ani, a suferit un AVC major în cursul lunii martie a.c., rămânând paralizat la pat.

O vecină care ne-a chemat să vedem cu ce putem ajuta, ne-a povestit că bătrânul are o soție alcoolică și total dezinteresată de soarta acestuia. Tot vecina în cauză, fără a avea vreun grad de rudenie sau vreo obligație, este singura ce se mai îngrijește de bătrân, hrănindu-l și schimbându-l din când în când. „Domnule Iuga, credeți-mă că și eu am o vârstă și nu mai pot face această muncă. Pe familie nu o interesează aproape deloc de soarta lui. Săptămâna trecută am chemat salvarea, a venit și l-a dus la Spital, iar după două zile l-au adus înapoi. Singură chiar nu mai pot face nimic pentru acesta”, ne-a explicat vecina bătrânului.

„Intrând în camera întunecată, un miros pestilențial imposibil de descris în cuvinte ne-a izbit dintr-o dată. L-am zărit pe bătrân zăcând în pat, fiind doar piele și os. Nu cred că are mai mult de 40 de kilograme acest bătrân amărât și abandonat de familie. Asemenea imagini nu am văzut decât în filmările de la Auschwitz. Pe spate omul era plin de răni puroinde și sângerânde, plin de viermi care îl mâncau de viu. În mai multe locuri pielea era roasă complet, fiind complet expuse oasele, arăta ca la un schelet ambulant”, descrie cele văzute Iuga Nicolae, redactor șef Sighet 247.

Am sunat imediat la 112 și am solicitat o ambulanță, care a sosit în foarte scurt timp. Echipajul SAJ l-a ridicat pe bătrân și l-a transportat la Spitalul municipal Sighet. Ne-am deplasat și noi la Spital, de unde am aflat de la medici că starea de sănătate este foarte gravă, fiind decompensat total, deshidratat și subnutrit. Deși era sub tratament medicamentos, se pare că nu îi administra nimeni medicația. Medicii de la UPU Sighet sunt foarte rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale bătrânului.

Contactat telefonic, directorul Direcției de Asistență Socială Sighet, dl. Marius Volcovinschi, a declarat pentru Sighet 247 că luni se va dispune o efectuare în teren și a situației pacientului și se va încerca găsirea unor soluții pentru cazarea acestuia într-un cămin de bătrâni.

Opriș Viorica, reprezentantă a Asociației „Suntem Vocea Lor”, ne-a declarat că au discutat cu conducerea Căminului de bătrâni din Dumbrava și, dacă bătrânul va trăi, va fi admis pentru cazare acolo.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția acestui caz social grav.

Sursa foto și text: Sighet247.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.