EXCLUSIV FOTO/VIDEO: ACUZAȚII GRAVE / ACTUALIZARE – Un șofer susține că un polițist l-a amendat fără nicio probă și i-a umilit tatăl invalid. Ce spune IPJ Maramureş

2
1177

Acuzații grave la adresa unui polițist de la un post de poliție rurală din Maramureș. Un maramureșean susține că fratele lui a fost oprit fără motiv, că acesta a fost lăsat fără permis pentru o depășire neregulamentară, depășire ce numai polițistul ar fi văzut-o. Ba mai mult, omul susține că tatăl acestuia a fost pur și simplu umilit, fiind ținut în autoturism mai bine de o oră, cu toate că este o persoană cu dizabilitate.

”Domnul polițist trebuie să ajung urgent la Satu Mare, dacă mă puteți înțelege” a spus persoana aflată pe bancheta din spate imediat după ce mașina a fost oprită pe raza localității Ilba.

„Domnule polițist am un om fără picioare în mașină! Ce fac cu el?” Polițistul nu a răspuns, el închizând doar geamul autospecialei de poliție.

”Eu eram pasager în sânga față. Mașina are volan pe dreapta și fratele meu conducea. Între Cicârlău și Ilba, acolo unde încep copacii a depășit un camion. Apoi încă o mașină. Când am intrat în Ilba, a văzut mașina de poliție cu sirenele pornite și a tras pe dreapta. Am crezut că merge în ceva misiune. Dar nu. S-a oprit la noi și ne-a cerut actele. Vreau să spun că polițistul nu avea cascheta, nu avea insigna în piept, nu s-a prezentat. Nu era regulamentar.

Ne-a spus că am efectuat o depășire pe linie continuă. Nu există așa ceva în zona în care am depășit. Apoi la câteva minute după ce i-am dat actele a oprit un autoturism. Am știut că l-a oprit pentru a fi martor șofer. Cică, el ne-ar fi văzut că am depășit pe linie continuă. Am încercat să vorbesc cu el să îi spun să nu mintă. Atunci polițistul a venit și m-a încătușat.

I-am cerut numărul de la insignă, o legitimație ceva pentru a putea știi cine este. Nu a vrut să ne spună. S-a urcat în mașină și a completat procesul verbal.

De acolo ne-a dus la sediul poliției unde am stat peste o oră până a întocmit un proces verbal. Mie mi-a dat 1.300 lei amendă iar la fratele meu i-a suspendat permisul de conducere. A făcut un abuz.

În tot acest timp, tatăl meu, o persoană invalidă, fără ambele picioare a fost umilit pur și simplu, și a stat în mașină în tot acest timp.

Vom contesta în instanță toate aceste măsuri luate ilegal. Un abuz, considerăm noi.

Actualizare – Punctul de vedere al IPJ Maramureş

Autoturismul a fost oprit după ce șoferul a efectuat o depășire neregulamentară, în zona de acțiune a indicatorului “Depășire interzisă”. Astfel, șoferul a fost sancționat contravențional și ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru 30 de zile.

Pasagerul, care a avut un comportament recalcitrant, a adresat cuvinte și expresii jignitoare și a refuzat să se legitimeze, a fost imobilizat și condus la sediul poliției unde a fost sancționat contravențional.

În ceea ce privește modalitatea de intervenție a polițistului se vor efectua verificări, urmând ca în situația în care se vor constata abateri să fie dispuse măsuri.

Comenteaza cu Facebook

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.