FOTO/VIDEO EXCLUSIV – MISIUNE CONTRA-CRONOMETRU: Tânăr căzut în prăpastie lângă Lacul Albastru din Baia Sprie. A fost salvat (ACTUALIZARE)

0
5547

De două ore și jumătate s-a dat alarmă generală la 112! O persoană a căzut într-o prăpastie de lângă Lacul Albastru situat în muntii de lângă oraș Baia Sprie.

Conform informațiilor noastre la fața locului au fost trimiși salvamontiștii maramureșeni, dar și echipaje de prim ajutor.

Intervenția este extrem de dificilă din cauza întunericului, dar și a vremii capricioase (cod galben de ploi torențiale, vijelii și cod galben de inundații).

Din câte știm până la această oră salvamontiștii au cerut întâriri datorită intervenției complexe.

Da fața locului este și un echipaj SMURD, dar și un echipaj de poliție.

ACTUALIZARE 1

După o intervenție care a durat trei ore, salvamontiștii maramureșeni au reușit să îl salveze pe tânăr. Acesta a fost scos în siguranță din prăpastia respectivă (se pare că ar fi vorba despre o gură de mină). Victima a fost predată echipajului SMURD, care l-a transportat de urgență la UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare. Se pare că starea de sănătate a acestuia este destul de bună.

ACTUALIZARE 2

Apelul a venit ptin 112 si a anuntat o persoana cazut in fisura de pe Dealul Minei, deasupra Lacului Albastru, Baia Sprie….

Echipa de prim raspuns a Salvamont Maramures a ajuns in aproximativ 18 min la locul incidentului constatand faptul ca un tanar de 26 ani a cazut intr-o fisura – rapa de aproximativ 20-25 metri adancime iar extragerea lui necesita tehnici speciale de coborare cu targa UT 2000, targa lopata si celelalte echipamente de salvare constand in corzi, blocatoare, tehnici de rapel, tractionari si lansari multiple.

Echipa de prim raspuns a coborat la accidentat contatand leziuni la nivelul capului, membrului superior stang, membrului inferior stang, la nivelul bazinului , cu pierdere de cunostinta…..si cu o stare generala precara…

La 35- 40 min a sosit si echipa de suport iar la fata locului au sosit echipajul Smurd si Politia Baia Sprie.

A inceput lansarea salvatorilor in rapa impreuna cu echipamentele de salvare pentru preluarea accidentatului si urcarea lui.

Datorita terenului extrem de dificil si a unei inclinatii de peste 35grade , avand unele locuri unde era plan vertical, iar stanca extrem de fragila desprinzandu-se in bucati mici care puneau in pericol siguranta salvatorilor, operatiunea de extragere s-a derulat extrem de precaut si a durat in jur de 1ora si 30 minute – 1 ora si 45 minute.

In jurul orelor 22.30 fiind coborata la baza stancii victima a fost predata echipajului SMURD care in acest moment il transport la unitatea medicala de urgenta din Baia Mare, actiunea fiind incheiata cu suuces.

Felicitari salvatorilor si multumiri colegilor de la SMURD si Politia Baia Sprie pentru ajutorul acordat si suport !

credit foto: Salvamont Maramureș

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.