ARESTAT: Un sighetean a fost prins de cinci ori conducând fără permis și o dată cu permis fals

0
387

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai parchetului de pe lângă Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus, la data de 07.08.2019, trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului P.G. pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a cinci infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal şi a infracţiunii de uz de fals, prev. de art. 323 Cod penal cu aplicarea art. 38, alin. 1 din Codul penal.

Anterior, faţă de acesta a fost dispusă, de către organele de cercetare penală, măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la data 17.07.2019, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei a dispus luarea, faţă de inculpat, a măsurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile.

În fapt, s-a reţinut că inculpatul P.G., în perioada 21.10.2018-15.07.2019, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus de cinci ori pe drumurile publice din judeţul Maramureş diferite autoturisme, iar în data de 14.11.2018, fiind oprit pentru control, de un echipaj al poliţiei de frontieră, a prezentat un permis de conducere falsificat.

Menţionăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codul de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă pentru judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.