INCIDENT FEROVIAR VIȘEU DE SUS: Vezi ce spune conducerea CFF Vișeu de Sus despre cum a deraiat trenul pe Valea Vaserului. 14 turiști răniți (foto/video)

2
1613

Administrația SC CFF Vișeu de Sus SRL – Mocănița, în legătura cu incidentul tehnic din data de 10.08.2019 emite următorul comunicat:

”În data de 10.08.2019, orele 12.50 locomotiva unui tren turistic a deraiat la km 10,8 pe traseul de urcare a Văii Vaserului, ceea ce a determinat accidentarea unui număr de 14 turiști, cifră comunivată și de către SMURD.

Cei 13 turiști au fost accidentați ușor, o singură persoană suferind de o fractură de piramidă nazală. Toți cei 14 turiști au fost transportați la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și sunt în afara oricărui pericol.

Garnitura completă a acestui tren a fost readusă în gara CFF împreună cu călătorii aflați în ea.

Cauzele deraierii încă nu au fost stabilite, urmând a fi determinate de către o comisie tehnică de cercetare destinată acestui eveniment feroviar.

Regretăm această întâmplare nefericită. După ce s-au depus toate eforturile pentru eliberarea cât mai urgență a traseului feroviar, momentan se efectuează readucerea în gara CFF a întregului material rulant”.

Conducerea societății CFF Vișeu de Sus

Dosar penal după ce Mocăniţa a deraiat  

Poliţiştii au deschis un dosar penal de cercetare şi fac verificări pentru vătămare corporală din culpă. De asemenea, inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureş au deschis o cercetare, aceştia autosesizându-se după ce subiectul a apărut în mass-media deoarece reprezentanţii firmei care administrează Mocăniţa nu i-a sesizat cu privire la incident, deşi era obligaţia lor.  

„Accidentul e foarte grav şi a pus în pericol viaţa turiştilor aflaţi în cele 11 vagoane. Noi ne-am autosesizat în urma articolelor apărute în presă, în cursul acestei zile, iar luni, o echipă de inspectori se va deplasa la Vişeu de Sus, împreună cu alţi reprezentaţi ai autorităţilor cu atribuţii de control-verificare. Accidentul feroviar produs încă n-a fost raportat de firma care administrează linia feroviară. În teren urmează să verificăm dacă au fost respectate normele de protecţie a muncii specifice acestui domeniu”, a spus Dragoş Năcuţă, şeful ITM Maramureş. 

  Trenul ar fi trebuit să circule cu restricţii de viteză   

Având în vedere temperaturile ridicate din această perioadă, 30 de grade Celsius, trenul turistic trebuia să circule cu restricţii.   

„Din primele noastre informaţii, cunoaştem că trenul ar fi trebuit să aibă o limită de viteză între 15-20 km/h, având în vedere temperatura ridicată din timpul zilei, cât şi faptul că întreg traficul feroviar se desfăşoară pe o linie îngustă. Abia în urma unor concluzii venite şi din partea autorităţilor de reglementare din domeniul feroviar o să ne putem pronunţa asupra situaţiei de la Vişeu de Sus”, a mai precizat Dragoş Năcuţă.  

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.