ALERTĂ LA FIRIZA: Peștele PACU, înrudit cu PIRANHA pescuit din Baraj. În libertate, ajunge la 1,5 metri!!! (FOTO/VIDEO)

0
1778

Cei care au fost la pescuit în acest sfârșit de săptămână în zona Firiza-Baraj din Baia Mare au avut parte de surprize: au fost pescuţi mai mulţi peşti Piranha, scrie JurnalMM.

„Aseară cand am fost la pescuit am avut ocazia să prind si eu un Piranha la barajul Firiza, am auzit că au fost prinși mai mulți pești, e o surpriză pentru mine dar mă gândesc la consecințe deoarece sunt turiști care fac baie, iar acest pește este recunoscut pentru ferocitatea și dinții săi foarte ascuțiți”, a spus unul dintre pescari.

Probabil că modificările climatice au determinat ca acest pește să transforme Barajul Firiza într-un habitat propice lor. Așteptăm opinia specialiștilor dacă acest pește reprezintă într-adevăr un pericol pentru turiști. (Sursa JurnalMM )

ACTUALIZARE – Este vegetarian și mai mâncă pește mici!

”Am analizat pozele nu am văzut peștele pe viu. Acel pește nu este piranhia, ci peștele Pacu din America de Sus. Este erbivor și are dinți, dar nu este piranha. Se asemenea. Dacă au fost prinși acolo eu cred că ar fi fost aruncați de ceva inconștienți. Piranha nu crește mai mult de 15 cm, in schimb Pacu ăsta în mod natural, în libertate crește până la un metru jumătate.

Ei nu o să reziste la iarnă le trebuie 25-28 grade apa. În fiecare iarnă, barajul îngheață la suprafață asta înseamnă că la fund are 1-2 grade, maxim 5 grade, nu ajunge la 10-12 grade.

Nu este niciun pericol dar ca știre este foarte bună, dar repet nu este niciun pericol. Nu este periculos. Noi vom urmări prin paznicii noștri suprafața lacului, în special în zona unde a fost prins. Suntem foarte interesați să vedem evoluția acestor pești” a declarat pentru vasiledale.ro, Romulus Simion – Ocolul Silvic Firiza.

ACTUALIZARE 2

În 26 iunie 2017 colegii de la Antena 1 București au prezentat imagini video cu un caz petrecut la Drobeta Turnu-Severin. Aceștia au prezentat faptul că un peşte exotic, nu foarte prietenos, a ajuns în apele Dunării, la Drobeta Turnu- Severin! Toată lumea este uimită că s-a adaptat mediului. Este vorba de peştele Pacu, o specie înrudită cu Piranha şi care trăieste în apele dulci din America de Sud. Pescarul care l-a prins în plasă l-a dus direct la Muzeul Porţilor de Fier. Nu înainte de a face cunostiintă cu colţii lui.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.