ÎMPREUNĂ: Și polițiștii au început „Săptămâna Altfel” (galerie foto)

0
634

Săptâmâna 15-19 aprilie este una deosebită pentru elevi prin prisma programului „altfel” pe care-l au majoritatea școlilor din județ. Ceea ce ne bucură și ne onorează e faptul că foarte multe unități de învățământ își doresc să ne aibă alături în aceste zile speciale, astfel încât, pentru câteva ore pe zi, și pentru o parte din structurile de poliție activitățile sunt altfel.

La Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir din municipiu, polițiștii rutieri și cei de proximitate au pregătit pentru elevii claselor a II-a o prezentare pe teme rutiere, urmată de o testare a cunoștințelor privind regulile de circulație pentru pietoni. Activitatea a fost completată de o probă de îndemânare cu bicicletele, pe un traseu pregătit de polițiști în curtea unității de învățământ. A fost un debut de săptămână educativ și plin de voioșie.

Și în mediul rural polițiștii au fost alături de copii pentru o zi plină de culoare. La Școala Gimnazială din Asuaju de Sus, polițiștii Secției 3 Fărcașa au susținut o lecție preventivă pentru elevii clasei pregătitoare și ai clasei I, coordonați de doamna învățător Mateaș Cristina. Activitatea se subscrie Campaniei naționale „Școala siguranței TEDI” , aflată la a IV-a ediție. Cum să traversăm în siguranță?, pe unde avem voie cu bicicleta?, cum ne ajută poliția rutieră? Ce alte pericole putem întâlni pe stradă sau la școală? sunt câteva din întrebările copiilor la care polițiștii au răspuns cu bucurie.

Ziua a fost completată cu o activitate de împădurire organizată cu elevi mai mari, cu Direcția Silvică și Garda Forestieră și alți polițiști, dornici să contribuie la crearea unui mediu sănătos.

Info și foto: IPJ Maramureș.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.