CAMPANIE: Polițiștii și elevii au plantat puieți în Baia Sprie (GALERIE FOTO)

0
750

„A înţelege natura înseamnă a înţelege viitorul, dar a face ceva pentru salvarea naturii înseamnă a contribui la fericirea omenirii.” (Eugen A Pora)

Poliţiştii nu au lăsat să treacă nici în acest an „Luna plantării arborilor” fără a se implica, mai ales că puieţii plantaţi anii trecuţi au prins viaţă, iar acest lucru a reprezentat o motivaţie suficient de puternică pentru a continua. Practic, pentru al şaselea an consecutiv, poliţiştii maramureşeni răspund bucuroşi invitaţiei reprezentanţilor Direcţiei Silvice Maramureş de a-i sprijini în acţiuni benefice pentru mediul înconjurător.

Sub supravegherea şi îndrumarea specialiştilor din cadrul Ocolului Silvic Baia Sprie au fost plantaţi 8 900 puieţi de molid, pe o parcelă din Pasul Gutâi, aflată în administrarea Ocolului Silvic Baia Sprie, unde în urma unei furtuni din anul 2017 au fost distruşi mai mulţi arbori.

La acţiunea de împădurire de azi au fost prezenţi poliţiştii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, de la Serviciul de Acţiuni Speciale, de ordine publică, de prevenire, relaţii publice, comunicaţii şi informatică şi cei din cadrul Poliţiei oraşului Baia Sprie. Am dat o mână de ajutor celor peste 100 de elevi de la Şcoala Nr. 2 Baia Sprie, de la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie şi Colegiul Tehnic George Bariţiu Baia Mare, cadrelor didactice, precum şi reprezentanţilor Primăriei Oraşului Baia Sprie şi ai Gărzii Forestiere. Direcţia Silvică Maramureş a pus la dispoziţia participanţilor echipamente de protecţie, unelte şi puieţi.

Prin participarea la această acţiune poliţiştii au atras atenţia asupra importanţei educaţiei ecologice şi a rolului esenţial pe care îl are pădurea în menţinerea echilibrului ecologic. Responsabilitatea protejării pădurilor nu revine doar instituţiilor cu atribuţii în întreţinerea acestora, cum este Direcţia Silvică Maramureş sau a celor care sancţionează tăierile ilegale de arbori, cum este Poliţia, ci şi tuturor cetăţenilor pentru că starea pădurilor dintr-o anumită zonă reflectă într-un fel şi gradul de civilizaţie a populaţiei din acea zonă.

Sursa text și foto: IPJ Maramureș.


Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.