INGENIOS: Bruiau telecomenzile de închidere centralizate ale mașinilor și furau tot (GALERIE FOTO)

1
903

Polițiștii de investigații criminale din Baia Mare, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au probat activitatea infracțională a unei grupări, specializată în furturi din autovehicule./ Trei bărbați au fost arestați preventiv.

În urma investigațiilor, poliţiştii băimăreni au reușit să probeze două fapte comise de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 39 şi 44 de ani, toți din județul Arad, în cursul anului 2018.

Cei în cauză ar fi folosit un dispozitiv de bruiere a semnalului radio transmis de telecomenzile sistemelor de închidere centralizată, pătrunzând în două autoturisme de lux de unde ar fi sustras, într-un caz suma de 80.000 de lei şi în celălalt suma de 5.000 de euro.

De asemenea, la data de 26 martie a.c., pe raza municipiului Bucureşti, aceleaşi persoane, folosind acelaşi mod de operare, ar fi sustras dintr-un alt autoturism de lux suma de 75.000 de lei.

Miercuri, 27 martie, cei trei bărbaţi au fost depistaţi în trafic pe raza municipiului Arad şi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, iar la data de 28 martie, Judecătoria Baia Mare a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Totodată, s-a dispus indisponibilizarea autoturismului, în valoare de 50.000 de euro, cu care aceştia se deplasau şi care ar fi fost folosit la comiterea faptelor.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, existând indicii despre implicarea membrilor grupului infracţional în săvârşirea unor fapte similare pe raza mai multor judeţe.

La acțiuni au participat și polițiști  din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Bucureşti și Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.