ȘI… BREXIT – Ce spune ambasadorul României în UK, întâmplător fost deputat de Maramureș

0
423

Mesaj important pentru maramureșenii plecați în Marea Britanie, pentru un viitor mai bun. Sunt mulți, dar ei nu au plecat de bine ce le-a fost și au sperat că totul va fi sub control.

“Mesajul meu pentru românii care locuiesc, muncesc sau studiază în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este următorul: Nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește dreptul cetățenilor români la #LiberăCirculație în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Și după 31 ianuarie se va putea intra în Marea Britanie cu #CarteaDeIdentitate (cel puțin până la 31 decembrie 2020 sau #Pașaport în curs de valabilitate, fără niciun fel de condiționare de viză.

În al doilea rând, condițiile de ședere în UK rămân nechimbate pentru toți cei care doresc să locuiască, să muncească să studieze și vor veni până la data de 31 decembrie 2020, sub condiția de a se înregistra pentru statutul de rezident în cadrul procedurii EU Settlement Scheme pusă de autoritățile britanice la dispoziția cetățenilor europeni”, a spus Dan Mihalache.

Pentru cine nu știe, Dan Mihalache a fost deputat de Maramureș între 2004 și 2007, până a fost ales europarlamentar. Așteptăm reacțiile maramureșenilor din UK după Brexit.

BaiaMare24.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.