EXCLUSIV – INEDIT – Aeronavă “străină” deasupra Băii Mari. A survolat orașul, după care a plecat. Care este motivul (GALERIE FOTO)

0
890

Situație mai puțin obișnuită, semnalată în Baia Mare, vineri, 29 noiembrie. O aeronavă a survolat, preț de minute în șir, orașul. Apoi, după câteva manevre efectuate în zonă, s-a făcut nevăzută, către sud.

Un cititor care utilizează platforma FlyRadar ne-a sesizat situație. “Mă gândesc să nu fie vreun avion care are probleme și nu poate ateriza din cauza ceții și a norilor. Pare a fi o aeronavă de mari dimensiuni, cu înmatricularea pe platformă YRTRK”, ne-a scris cititorul. Traseul aeronavei se vede în imaginile de mai jos.

Sursele baiamare24.ro au confirmat prezența, deasupra municipiului Baia Mare, a unei aeronave. Aceasta nu este, însă, vreun OZN, nici vreun avion care să aibă probleme de aterizare. În realitate, este o aeronavă Cesna venită din Capitală.

Aceleași surse ne-au arătat că, odată cu modernizarea aeroportului băimărean, nu mai există impedimente legate de decolare/aterizare din cauza ceții sau a plafonului jos de nori, întrucât s-au modificat procedurile de instrumentare a unor astfel de cazuri.

În ceea ce privește cursa respectivă, aceasta ar aparține unui operator privat nou pe piață. Reprezentanții acestuia au venit în inspecție în zona Baia Mare, pentru a vedea, totodată, lungimea pistei și dotările pe care le are Aeroportul. Motivul ar fi simplu. S-ar dori introducerea, de la anul, a unor curse noi, unele chiar externe. Vom reveni!

Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.