EXCLUSIV – INEDIT – Aeronavă “străină” deasupra Băii Mari. A survolat orașul, după care a plecat. Care este motivul (GALERIE FOTO)

0
775

Situație mai puțin obișnuită, semnalată în Baia Mare, vineri, 29 noiembrie. O aeronavă a survolat, preț de minute în șir, orașul. Apoi, după câteva manevre efectuate în zonă, s-a făcut nevăzută, către sud.

Un cititor care utilizează platforma FlyRadar ne-a sesizat situație. “Mă gândesc să nu fie vreun avion care are probleme și nu poate ateriza din cauza ceții și a norilor. Pare a fi o aeronavă de mari dimensiuni, cu înmatricularea pe platformă YRTRK”, ne-a scris cititorul. Traseul aeronavei se vede în imaginile de mai jos.

Sursele baiamare24.ro au confirmat prezența, deasupra municipiului Baia Mare, a unei aeronave. Aceasta nu este, însă, vreun OZN, nici vreun avion care să aibă probleme de aterizare. În realitate, este o aeronavă Cesna venită din Capitală.

Aceleași surse ne-au arătat că, odată cu modernizarea aeroportului băimărean, nu mai există impedimente legate de decolare/aterizare din cauza ceții sau a plafonului jos de nori, întrucât s-au modificat procedurile de instrumentare a unor astfel de cazuri.

În ceea ce privește cursa respectivă, aceasta ar aparține unui operator privat nou pe piață. Reprezentanții acestuia au venit în inspecție în zona Baia Mare, pentru a vedea, totodată, lungimea pistei și dotările pe care le are Aeroportul. Motivul ar fi simplu. S-ar dori introducerea, de la anul, a unor curse noi, unele chiar externe. Vom reveni!

Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.