Alertă „Charlie” pe mai multe baze militare americane, inclusiv din România

0
92

Armata americană a ridicat nivelul de alertă pe mai multe dintre bazele sale din Europa, au informat duminică mai multe media americane, notează AFP. Este vorba despre nivelul „Charlie”, al doilea cel mai înalt, potrivit ABC News şi CNN, citând responsabili sub protecţia anonimatului.

Acest nivel se aplică „în cazul unui incident sau al unor informaţii care indică probabilitatea unei forme de acţiune teroristă sau care vizează personalul sau instalaţiile”, precizează armata americană pe site-ul său, scrie Agerpres.

Cel mai înalt nivel este „Delta”, atunci când un atac terorist este în desfăşurare sau „iminent”.

Contactat de AFP, comandamentul european al forţelor americane (USEUCOM) nu a confirmat această schimbare de statut, dar a precizat: „Rămânem vigilenţi”.

Pentagonul, la rândul său, a declarat că, „din cauza unei combinaţii de factori care ar putea avea un impact asupra siguranţei şi securităţii militarilor americani şi familiilor acestora staţionaţi în teatrul european, comandamentul american din Europa îşi intensifică eforturile pentru a pune accent pe vigilenţă în timpul lunilor de vară”.

Departamentul de Stat american îi sfătuieşte în prezent pe cetăţenii americani din Germania, unde are sediul USEUCOM, să manifeste o atenţie sporită din cauza riscului de acte teroriste.

Statele europene sunt în stare de alertă sporită de când indivizi înarmaţi au ucis în martie aproape 150 de persoane în afara Moscovei, un atac revendicat de gruparea Stat Islamic (SI).

De asemenea, Franţa a crescut starea sa de alertă pe măsură ce Jocurile Olimpice de la Paris se apropie. În prezent, Germania găzduieşte Campionatul European de fotbal – EURO 2024.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.