Antreprenorul băimărean Korponay Ferenc face o achiziţie pe piaţa din Ungaria, a treia în decurs de câteva luni

0
122

Antreprenorul băimărean Ferenc Korponay, cunoscut pentru că a fondat, dezvoltat şi apoi vândut businessul Maravet, activ în domeniul produselor pentru animale, a cumpărat o firmă în Ungaria, a treia achiziţie în decurs de câteva luni, după alte două în România.

WAF Kft din Ungaria este o firmă de distribuţie de medicamente şi de hrană pentru animale cu afaceri anuale de 5-6 mil. euro.

„Pentru noi, e al doilea pas pe care îl facem în Ungaria, unde vrem să consolidăm un business şi să îl creştem în paralel cu cel din România, unde pregătim alte achiziţii“, a spus Ferenc Korponay pentru ZF.

Omul de afaceri revenit recent în forţă în prim-plan în acelaşi sector care l-a consacrat – cel al produselor pentru animale – printr-o serie de achiziţii.

Vetimex Capital, compania de investiţii deţinută de familia Korponay din Baia Mare, a finalizat achiziţia a 100% din Monterovet din Bucureşti şi a devenit coproprietarul – cu o participaţie de 50% – Promedivet din Sovata.

„Am revenit în sector pentru că îl ştiam, dar şi pentru că a apărut oportunitatea. Am investiţii şi în agricultură, imobiliare sau fonduri de investiţii, dar sunt investiţii pasive. Pariez pe ce ştiu cel mai bine, pentru a aduce plus valoare.“

Acum, antreprenorul a început construcţia unui nou business şi a ajuns la o echipă de 140-150 de persoane în România şi Ungaria şi estimează afaceri cumulate de 40 mil. euro în acest an.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.