15 elevi din Eparhia greco-catolică de Maramureş s-au calificat la Olimpiada națională de religie catolică

0
69

Peste 100 de elevi au participat sâmbătă, 13 aprilie, la faza eparhială a Olimpiadei de religie greco-catolică, desfășurată la Școala Gimnazială „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare, respectiv Colegiul National „Ioan Slavici” din Satu Mare.

Ziua a debutat cu salutul și încurajarea Preasfinției Sale Vasile Bizău, prezent la rugăciunea de început a concursului, la Baia Mare: „Pe lângă acumularea de cunoștințe, această disciplină este legată de viața spirituală, de profunzimea vieții omenești, iar voi, cei care participați azi la concurs sunteți doritori de a descoperi, dar mai ales de a fi oameni frumoși, care dobândesc virtuțile și care pot să trăiască bine în lumea aceasta. Este un concurs, dar și o descoperire de valori”, a afirmat Ierarhul, urând mult succes copiilor și rostind o rugăciune împreună cu aceștia.

La Satu Mare, salutul și încurajarea de debut de olimpiadă au fost rostite de părintele vicar general Florin Fodoruț, care i-a felicitat pe elevii ce au avut curajul să se înscrie la olimpiada de religie, materie care „ne pregătește spre a trăi frumos și cu folos nu doar viața pământească, oferindu-ne și codul prin care putem citi întreaga cultură artistică a Occidentului, dar mai presus de toate, ne învață să prețuim și să căutăm cu dinadinsul ceea ce rămâne pentru eternitate”. Urându-le succes și exprimându-și dorința ca dintre participanți Dumnezeu va chema la vremea cuvenită măcar pe unul dintre băieți la Preoție, s-a rugat Spiritului Sfânt ca să-i însuflețească.

De la ora 10:00, toți elevii s-au concentrat spre a rezolva cât mai bine proba scrisă, iar testele au fost corectate și s-au primit rezultatele în aceeași zi. Cincisprezece elevi de clasele V – XII din eparhie (8 din Satu Mare și 7 din Maramureș) s-au calificat pentru faza națională de religie catolică, care va avea loc la Ciofliceni, Jud. Ilfov, în zilele 8-12 mai a.c.

„Aceasta a fost o ediție deosebită de olimpiadă, întrucât am organizat o Comisie Județeană comună de religie greco-catolică și penticostală. Îl putem numi un eveniment ecumenic”, a afirmat d-nul prof. Roman Adrian, inspector de religie la Satu Mare, care a mulțumit părintelui vicar Florin Fodoruț, părintelui protopop Eduard Fischer, preoților și profesorilor implicați, dar și conducerii Colegiului Național „Ioan Slavici” pentru găzduire.

„Concursul a decurs foarte bine, fiecare elev s-a întors acasă mai bogat spiritual, mai ales că toți au primit de la Preasfinția Sa Vasile câte o carte de rugăciuni, care să le fie hrană spirituală și amintire a acestui eveniment”, a afirmat la final pr. prof. dr. Ioan Codrea, inspector de religie pentru Județul Maramureș, care a mulțumit la rândul său tuturor celor implicați: preoți, profesori, precum și doamnei director de la Școala Gimnazială „Ep. Dr. Alexandru Rusu”, pentru primire și implicare.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.