S-a semnat contractul: Primăria Baia Mare a început reabilitarea Castelului lui Alexiu Pocol

0
221

La începutul anului v-am prezentat un material legat de viața lui Alexiu Pocol și legăturile acestuia cu Baia Mare. În acel material am punctat faptul că administrația locală are unele perspective și castelul nu va fi lăsat să se dărâme.

Zilele trecute s-a încheiat un contract pentru reabilitarea acestuia, iar primele etape au în vedere: Etapa I – Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii, inclusiv studii preliminare; Etapa II – Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor. Termenul de realizare a celor două etape de proiectare este de 9 luni.

O legendă spune că Alexiu oferă cu titlu gratuit 2 kg de aur pentru confecționarea coroanelor regelui Ferdinand şi a reginei Maria. În timp ce restul aspectelor despre Alexiu Pocol le puteți găsi parcurgând următorul material:

https://www.emaramures.ro/povestea-fabuloasa-a-unui-fost-primar-de-baia-mare-si-ce-s-a-intamplat-cu-castelul-acestuia/embed/#?secret=tuGstZ13zh

Iar dacă v-am stârnit curiozitatea, poate doriți să aflați și ce rol a avut acesta pentru Marea Unire:

https://www.emaramures.ro/alexiu-pocol-povestea-mai-putin-cunoscuta-ce-rol-avut-marea-unire-de-la-1918/embed/#?secret=7Ipbws8oTQ

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.