Vara s-a încheiat, dar sezonul de băi termale continuă în Stațiunea Turistică Tășnad

0
1908

Sezonul concediilor de vară a luat sfârșit, iar temperaturile din termometre au coborât semnificativ în ultimele săptămâni, fiind rare zilele când acestea mai ating 20 de grade. Privind la termometre, cei care nu au ajuns în această vară în concediu își pierd curajul de a-și mai programul unul în această perioadă.

SEZONUL CONTINUĂ ÎN STAȚIUNEA TURISTICĂ TĂȘNAD

Dar este bine de știut că există locuri în România unde sezonul continuă și după ce vara se termină, asta pentru că facilitățile oferite acoperă lipsa gradelor din termometre. Apa termală de la Tășnad, județul Satu Mare, face ca sezonul să poată fi prelungit mult timp după ce vara calendaristică se încheie.

Temperatura apei depășește 30 de grade, ceea ce face ca o baie în bazinele pline cu această apă să fie o plăcere, indiferent de vremea de afară. Iar multă lume a descoperit faptul că dupa 15 septembrie stațiunea este mai accesibilă, respectiv există mai puțini turiști și mai puțină aglomerație și chiar preferă această perioadă pentru a-și programa un concediu aici.

Trei bazine cu apă termale sunt disponibile inclusiv în luna octombrie la Tășnad, singurul bazin care ia o pauză până anul viitor fiind piscina cu apă rece, lesne de înțeles de ce. Și comercianții din zonă, respectiv terasele și restaurantele continuă să activeze pe perioada în care sunt accesibile bazinele cu apă termală, astfel că vă puteți bucura de toate condițiile de sezon, chiar și în luna octombrie.

MULTE ALTE ACTIVITĂȚI DISPONIBILE

Dacă nu mai e soare, care să te facă să lenevești pe șezlong sau pătură ore întregi, nu înseamnă că plictiseala își face locul la Tășnad.

Serviciul de închiriere biciclete este în continuare disponibil pentru toți cei care ajung la Tășnad în următoarea perioadă, fiind o activitate excelentă între două sesiune de baie în apele termale.

In același timp, o baie în apa termală poate fi o activitate de recreere în timpul altei activități în zonă, cum ar fi pescuitul. La Tășnad aveți la dispoziție atât baraje publice unde puteți pescui, cât și bălți private unde puteți încerca să vă depășiți recordul personal.

BENEFICIILE APEI TERMALE

Apa termală care ajunge în bazinele din ștrandul Tășnad este extrasă la o temperatură de aproximativ 70 de grade din pământ, fiind ulterior răcită, pentru a putea servi relaxării și tratamentului turiștilor. Iar acest lucru se întâmplă din 1978 încoace, existând mulți turiști care au rămas fideli stațiunii încă din acele vremuri.

Fidelitatea lor se datorează beneficiilor pe care apa termală le are asupra organismului, mai ales că cercetătorii de la Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie arată într-un studiu că această apă termală are cel mai mare grad de mineralizare din această parte de țară. Afecțiunile pe care apa minune de la Tășnad le tratează sunt de ordinul reumatismului, afecțiunilor postraumatice precum și boli profesionale și endocrine.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.