FOTO / VIDEO – INTERVINE SALVAMONT MARAMUREŞ: Alergător montan, accidentat la coloană în timpul unui antrenament pe Vf. Mogoşa

0
442

Un alergător montan a suferit un accident la coloană în timpul unui antrenament în zona Vf Mogoșa. Acesta a solicitat ajutor prin 112.

Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș s-a deplasat în zona menționată (la aproape 50 metri de Vf Mogoșa), dar timpul alocat deplasării va fi unul destul de mare având în vedere că Salvamont NU are dreptul de a folosi în intervenții de urgență semnale acustice și luminoase!

A fost solicitat în sprijin pentru extracție inclusiv elicopter de la IGAV datorită faptului că nu este acces auto pe o porțiune destul de lungă (câțiva km) plus faptul că e o diferență de nivel semnificativă, extragerea până la predarea către un echipaj medical putând însemna câteva ore bune.

ACTUALIZARE

Echipajul de prim raspuns a SPJ Salvamont Maramureș a ajuns la accidentat. Acesta este constient. I-a fost acordat primul ajutor si a fost pregatit pentru a fi extras si transportat împreună cu echipele de suport in zona in care elicopterul poate ateriza pentru a fi preluat de acesta si transportat la unitatea medicala de urgențe.

Accidentatul, un barbat de 39 ani, a fost predat echipajului SMURD de pe elicopterul de la POA Jibou si va fi transportat la unitatea medicală din Baia Mare pentru investigatii.

Actiune incheiata cu succes. Multumiri colegilor de la IGAV, POA Jibou – Lt.cdor Hălmăgian Victor; Cpt. Dragn; Alexandru Medic Sas Andreea; Asistent Pantya Csaba pentru ajutorul acordat. Multumiri IPJ Maramures si Politiei Rutiere Maramures pentru facilitarea deplasarii rapide si in siguranta la interventie.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.