EXCLUSIV – AGRESIUNE ÎN LĂPUȘEL: Un polițist a fost lovit cu pumnul în față iar un polițist local aruncat într-un gard. Acesta s-a tăiat la mână. Agresorul a fost arestat preventiv

0
365

Cum s-a întâmplat totul? Conform informațiilor noastre în 20 august s-a sunat la 112 anunțându-se un scandal în localitatea Lăpușe (comuna Recea). Un echipaj de la Poliția Recea format dintr-un agent de poliție și un polițist local s-au deplasat imediat la fața locului. Numai că acolo un bărbat în vârstă de 38 a devenit recalcitrant și a sărit să îi bată pe agenți. Un polițist a fost lovit cu pumnul în față (în zona ochiului) iar agentul local a fost îmbrâncit și aruncat într-un gard unde s-a tăiat la o mână. Amândoi au fost preluați de echipajele medicale și au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare. Alte echipaje de poliție sosite la fața locului și l-au încătușat pe agresor, ducându-l la poliție pentru audieri. A fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv pentru infracțiunea de ultraj.

Ce spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 24.08.2021, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului G.G.R. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj (2 fapte),  prevăzute de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal şi art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. La data de 23.08.2021, faţă de numitul G.G.R. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul G.G.R., în data de 20.08.2021, în jurul orei în jurul orei 20:20, în timp ce se afla pe raza localității Recea, jud. Maramureș,a exercitat acte de violenţă asupra persoanelor vătămate B. G. C., agent de poliţie, respectiv, I. M., poliţist local, care se aflau în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, cauzându-le leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 7 – 8 zile, respectiv, 14 – 16 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

La data de 24.08.2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.  

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ce spune Judecătoria Baia Mare

Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia nulităţii relative a propunerii de arestare preventivă invocată de apărătorul inculpatului. Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 2895/P/2021 din data de 24.08.2021 şi, în consecinţă, În temeiul art. 202 alin.1-4, art. 223 alin. 2, art. 224 Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului GOGEA GINO – ROBERTO (38 ani)- –, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj (2 fapte), prevăzute de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal şi art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile de la data de 24 august 2021 până în 22 septembrie 2021, inclusiv. Respinge solicitarea inculpatului Gogea Gino Roberto, prin apărător, de a se lua măsura preventivă a arestului la domiciliu.

foto arhivă

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.