EXCLUSIV FOTO / VIDEO: Urmărire în trafic la Vişeu de Sus. Poliţiştii au tras focuri de armă şi şi-au distrus autospeciala încercând să oprească un şofer (actualizare)

0
382

Un echipaj al politiei orasului Viseu de Sus au efectuat semnale regulamentare de oprire unui şofer pe DN 18. Cel de la volan a accelerat încercând să scape de poliţişti. Oamenii legii au trecut în urmărirea lui şi chiar au tras mai multe focuri de armă înspre atuovehicul în speranţa că vor reuşi să-l oprească. Nici vorbă de aşa ceva.

La un moment dat şoferul urmărit a frânat brusc, iar poliţistul nu a reuşit să frâneze în timp util, izbindu-se de maşina urmărită. Imediat poliţiştii au reuşit să-l scoată pe suspect şi să îl încătuşeze. L-au testat cu aparatul etilotest acesta indicând peste 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, cel de la volan nici nu deţine permis de conducere.

Mâine, 7 mai, borșeanul împlineşte 66 de ani, astfel că poliţiştii i-au făcut cadou un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără a deţine niciun permis de conducere, sustragere de la controlul poliţiei şi distrugere.

Un vişeuan susţine că a fost accidentat de maşina poliţiei

La o oră de la urmărirea in trafic, la sediul Poliţiei Vişeu de Sus s-a prezentat (în jurul orei 23.30) un bărbat care a reclamat faptul că în urmă cu puţin timp ar fi fost victima unui accident de circulaţie, şoferul părăsind locul accidentului. Bărbatul a susţinut că în timp ce se deplasa pe DN 18 a fost acroşat de o autospecială a poliţiei, iar cei de la volan nu au oprit. Poliţiştii au deschis o anchetă şi, totodată, simţind că reclamantul emana halenă alcoolică, l-au testat, iar rezultatul a fost de aproape 0,7 mg/l alcool pur în aerul expirat. Până în acest moment nu a fost identificată nicio o autospecială de poliţiei care să prezinte avarie în urma vreunui accident, doar cea cu care poliţiştii au participat la urmărire.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Aseară, 5 mai, ora 22.50, polițiștii din Vișeu de Sus au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, având direcția de mers Vișeu de Sus spre Moisei.

Conducătorul auto nu a respectat semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea cu viteză mărită.

Polițiștii au urmărit autoturismul în cauză, folosind semnalele acustice și luminoase, pe o distanță de aproximativ 30 km, până în zona Complex Turistic din Borșa.

La un moment dat, conducătorul autoturismului ar fi frânat brusc, iar, în urma unui viraj la stânga, a intrat în coliziune cu autospeciala de poliție.

Unul dintre polițiștii aflați în autospecială a folosit armamentul din dotare, efectuând un foc de avertisment în plan vertical, după care două focuri asupra pneurilor autoturismului.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că, la volanul autoturismului, se afla un bărbat de 65 ani din Borșa, care nu deține dreptul de a conduce.

Conducătorul autospecialei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, iar în cazul bărbatului de 65 ani, a rezultat o concentrație de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma evenimentului, a rezultat atât avarierea autospecialei, cât și a autoturismului.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Sunt continuate cercetările.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.