FOTO/VIDEO EXCLUSIV – LA GRĂMADĂ, FĂRĂ MASCĂ – Șomcutenii au ascultat ”cu sfințenie” sfaturile tilicarului din fruntea Prefecturii Maramureș (actualizare – IPJ Maramureş)

0
1319

Bilanț COVID-19 din 18 aprilie 2021, în România. Raport îngrijorător într-o zi de weekend. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimele date înregistrate în ultimele 24 de ore, în România: 2.265 de noi cazuri de infectare, 1.475 persoane internate la ATI şi 160 de decese. În Maramureș am înregistrat al 886-lea deces provocat de  SARS – CoV – 2.

Dar pe cine mai interesează? Bineînețeles că pe absolut nimeni! Oamenii s-au săturat de restricții, s-au săturat de purtarea măștii de protecție, s-au săturat de distanțarea socială.

Astăzi ne-am oprit la un singur exemplu, deși avem cu duiumul din întreg județul. O grămadă de șomcuteni s-au îngrămădit (scuzați repetiția intenționată) la slujba de duminică într-un spațiu închis! Purtarea măștii de protecție este o amintire firește. Nimeni, dar absolut nimeni nu o poartă!

Suntem convinși că șomcutenii au respectat ”cu sfințenie” mesajul postat de tilicarul șef al județului Maramureș, prefectul userist Vlad Emanuel Duruș. ”Lista unităților administrativ-teritoriale în care se impun măsurile de restricționare menționate începând din 16 aprilie 2021, cu rata de incidență actualizată. Respectând cu strictețe recomandările autorităților facem pași spre o viață fără restricții. #prefectmm#usrplus”.

Și chiar le-au respectat, având în vedere faptul că astăzi județul Maramureș înregistra o incidență de 0,86 cazuri la 14 zile. E drept, ”tilicarul” și Dumnezeul Maramureșului și-au ”unit destinele” și au învins pandemia!!! 12 teste pozitive în 24 de ore. Râde Europa… În fine, noi nu putem spune decât: să fie într-un ceas bun. Dumnezeu să ne ajute pentru că scapă efectiv cine poate.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

În această seară, în jurul orei 20.00, polițiștii din Șomcuta Mare au intervenit la două evenimente religioase penticostale desfășurate pe raza orașului.

La fața locului, în cele două locații au fost identificate 54 de persoane, din care două persoane aveau calitatea de organizator.

Polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenţionale conform Legii 55/2020 în valoare totală de 9500 de lei.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.