VIDEO: Șoferul urmărit de poliție prin Baia Mare avea 3,54 g/l alcool pur în sânge. A fost arestat preventiv

0
526

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 31.03.2021, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului F.I. pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal.

La data de 30.03.2021 faţă de inculpatul F.I. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul F.I., care nu are antecedente penale, la data de 30.03.2021, în jurul orei 19:00, a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare, județ Maramureş având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală (3,54 g/l alcool pur în sânge).

La data de 31.03.2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.