Proteste în România împotriva restricţiilor. Baia Mare – distanțați, cu mască pe figură la Prefectură. Pe stradă au renunțat la ele. Măştile, incinerate la Sibiu. La Botoşani, protestatarii au aprins fumigene (Actualizare)

0
839

Proteste faţă de noile restricţii impuse de autorităţi aveau loc luni, în a doua parte a zilei, în Bucureşti şi în alte câteva oraşe.

Printre acestea și municipiul Baia Mare. Aici aproximativ o sută de oameni s-au strâns în fața Prefecturii Maramureș. Aceștia au respectat distanțarea, purtau măști de protecție. Au fost printre ei câțiva mai ”răzvrătiți” care nu au purtat mască.

UPDATE

La această oră sunt aproximativ 300 de băimăreni care protestează. Aceștia mărșăluiesc pe străzi fără maști de protecție și strigă: ”Demisia Arafat”, ”Izoletele! Unde sunt izoletele”, ”Libertate”.

Prefectul Duruș (USR) și senatorul Ivan (USR) ironizați în fotografii cu Stan și Bran.

PROTESTE ÎN ROMÂNIA. ÎN SATU MARE, OAMENII AU PURTAT MĂŞTI LA PROTESTUL ANTI-MASCĂ
Mai puţin de 20 de persoane au protesat împotriva restricţiilor la Satu Mare. Cu mesaje scrise la adresa secretarului de stat Raed Arafat, protestatarii au purtat, cei mai mulţi dintre ei, măşti de protecţie (foto galerie).

Proteste şi la Timişoara, unde circa 100 de persoane au ieşit, luni după-amiază, în stradă, la proteste anti-restricţii.

PROTESTE ÎN ROMÂNIA. OAMENII AU INCENDIAT MĂŞTI LA SIBIU

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, luni seară, în Piața Mare din Sibiu. Unii au dat foc măștilor de protecție.

Unul dintre protestatari a înjurat și a făcut gesturi obscene în direcția Primăriei. Acesta a fost îmbrâncit, moment în care au intervenit jandarmii. Tânărul recalcitrant i-a înjurat și pe aceștia și a fost băgat în duba jandarmeriei.

Oamenii au plecat din Piața Mare spre principalele bulevarde ale orașului, urmând traseul avut de fiecare dată la marile proteste.

Majoritatea celor 200 de persoane nu poartă măști.

Ei strigă „Arafat judecat pentru cei legați de pat”, „Demisia” sau „Ieșiți din casă, e și țara voastră”.

La Botoşani, oamenii au cântat “Noi suntem români” şi au aprins fumigene, relatează Antena 3.

PROTESTE ÎN ROMÂNIA. ZECI DE OAMENI S-AU ADUNAT ÎN PIEŢELE MARILOR ORAŞE
În cursul după-amiezii, grupuri de oameni care numărau iniţial zeci de oameni au început să se formeze în Bucureşti, Constanţa sau Iaşi.

În Constanţa, protestatarii nu poartă măști de protecție și au afișe cu mesajul „Libertate, te iubim”.

La Alba Iulia, câteva zeci de persoane s-au adunat în zona Prefecturii și mărșăluiesc, având mesaje în care cer libertate.

În Piața Tricolorului din Bacău la fel s-au adunat câteva zeci de persoane care strigă „Libertate!”.

Proteste similare au loc la Ploiești, Brașov şi Cluj-Napoca. În mare parte, oamenii cer libertate pentru industria ospitalităţii, grav afectată de restricţiile asociate cu pandemia.

În București, protestatarii s-au adunat în Piața Universității. Un tânăr a fost luat pe sus de jandarmi și târât până la dubă pentru că nu purta mască și pentru că a refuzat să se legitimeze.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.