ȘOCANT ÎN BAIA MARE: PARKOUR – Un tânăr a vrut să escaladeze hotelul Mara și a căzut în gol. A supraviețuit (actualizare)

0
409

Incident șocant în Baia Mare azinoapte în jurul ore 1.30. Doi tineri, unul din 20 ani și celălalt de 18 ani, au încercat să escaladeze hotelul Mara din Baia Mare, fără niciun sistem de siguranță. Tânăul de 20 ani din Tăuții de Sus s-a desprins și a căzut în gol pe terasa hotelului.

Imediat amicul său de 18 ani a cerut ajutor la 112. La fața locului s-au deplasat echipajele de intervenție ale SMURD și ISU Maramureș. Tânărul a fost preluat în stare gravă și transportat la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

“Persoana cazuta de la inaltime pe o terasa/ anexa a unui hotel din Baia Mare. Barbat. Au intervenit un echipaj TIM SMURD si unul de descarcerare, de la Detasamentul de Pompieri Baia Mare. Victima, constienta, a fost coborata de pe terasa si transportata la Spitalul judetean de urgenta”, transmite ISU Maramureş.

Conform surselor noastre se pare că tinerii practicau o disciplină sportivă numită PARKOUR. Conform Wikipedia, Parkour este o disciplină fizică inspirată de mișcarea corpului omenesc. Se concentrează pe mișcarea eficientă, neîntreruptă înainte, peste, pe sub, în jurul și prin obstacole (atât naturale cât și artificiale) într-un anume mediu înconjurător. Astfel de mișcare poate apărea sub formă de fugă, sărituri, cățărări și tehnici mai complexe. Scopul parkour-ului este ca practicantul să-și adapteze mișcarea la orice obstacol din calea sa.

Unii oameni găsesc multe similarități între parkour și cascadoriile și tehnicile celebrului actor și practicant de arte marțiale Jackie Chan. Totuși, alții privesc parkour-ul ca pe o artă asemănătoare dansului: o formă de a materializa mișcarea corpului omenesc în cea mai frumoasă formă a sa. Parkour este adesea legat de ideea de libertate, în forma abilității de a depăși aspecte din preajma ta care tind să limiteze, de exemplu balustrade, grilaje, rampe, scări sau pereți, cuprizând libertatea la un nivel non-fizic de asemenea.Acest parkour este considerat de uni indivizi ca un sport insa este o arta a vieti de zi cu zi care reiese doar prin faptul ca nu exista competie pentru ca fiecare traceur/traceuse are stilul propriu!

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Azi noapte, în jurul orei 02.00, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană a căzut de pe acoperișul unui imobil situat pe bulevardul Unirii din municipiu.

La fața locului polițiștii au identificat victima ca fiind un tânăr de 20 de ani din Baia Sprie, care era conștient, însă datorită leziunilor suferite, nu putea comunica.

Tânărul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.