FOTO EXCLUSIV – PRINS: Tâlharul cu cagulă a fost prins. Este vorba de un tânăr de 19 ani din Lucăceşti

0
1175

Azi, 02 februarie, polițiștii din Baia Mare au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unei persoane bănuite de comiterea tâlhăriei calificate produse în interiorul unei case de pariuri, în seara zilei de 30 ianuarie a.c..

În urma percheziției polițiștii au identificat un tânăr de 19 ani din Mireșu Mare și aproape 7.000 de lei care au fost ridicați cu ocazia percheziției.

Față de tânăr s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Instanței de Judecată cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE: Judecatoria Baia Mare a dispus arestarea preventiva a inculpatului Catalin Marius Maries pentru urmatoarele 30 de zile.

ACTUALIZARE

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 02.02.2021, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.M.C. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. a, c și d Cod penal.

La data de 02.02.2021, faţă de inculpatul M.M.C. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în  data de 30.01.2021,  în jurul orei 20:52, inculpatul M.M.C., având fața acoperită cu o cagulă, a pătruns în incinta unei agenții de pariuri situată pe raza municipiului Baia Mare de unde, prin exercitarea de acte de violență și amenințări cu cuțitul la adresa persoanei vătămate – angajată a agenției – care se afla în timpul programului de lucru, a sustras suma totală de aproximativ 11.000 lei.

La data de 02.02.2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.