ISJ Maramureș: Au sosit 1.515 laptopuri pe elevii din judeţ prin proiectul privind Învățământul Secundar — ROSE

0
63

Astăzi, 1 februarie 2021, s-au primit 1515 laptopuri de la Ministerul Educației, achiziționate prin Programul ROSE (ROmania Second Education Project). Acest proiect este implementat de către Ministerul Educației, prin Unitatea de Management a Proiectelor cu Finanțare Externă, fiind finanțat cu fonduri de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Obiectivul general al proiectului este „facilitarea accesului la învățământ de calitate elevilor aparținând unor grupuri dezavantajate precum și creșterea procentului de promovabilitate la examenul de bacalaureat”.

Laptopurile se vor distribui exclusiv către elevii de liceu, care fac parte din grupul țintă, conform Ordinului ministrului educației, nr. 3166/21.01.2021, privind criteriile de repartizare a laptopurilor achiziționate de Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă prin Proiectul privind învățământul secundar – ROSE.

În cadrul proiectului se desfășoară activități remediale, în vederea creșterii procentului de promovabilitate la examenul de bacalaureat, precum și activități de consiliere și orientare școlară.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.