VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE: Un băimărean a fost arestat după ce a trecut intenționat cu mașina peste picioarele soției

0
157

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 26.01.2021, punerea în mișcare a  acțiunii penale împotriva inculpatului K.C. pentru săvârşirea infracţiunilor de violență în familie (două fapte), prevăzute de art. 199 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 193 alin. 1 Cod penal și de art. 199 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 194 alin. 1 lit. b Cod penal, fapte comise în concurs.

La data de 26 ianurie 2021 faţă de inculpatul K.C. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul K.C., la data de 04 noiembrie 2020, în timp ce se afla în locuința comună situată în municipiul Baia Mare a exercitat acte de violență asupra soției sale, persoana vătămată K.O., lovind-o în zona pieptului.

Comportamentul agresiv al inculpatului față de soția sa a continuat, acesta, în cursul nopții de 11 ianuarie 2021, în timp ce se afla în garajul locuinței comune a trecut intenționat cu roțile autoturismului marca Skoda peste picioarele persoanei vătămată K.O., soția sa, care se afla în fața autoturismului, cauzându-i leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare un număr de 95-100 de zile de îngrijiri medicale.

 La data de 27 ianuarie 2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Maramureș.

 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

foto arhivă

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.