Mărirea și decăderea lui Tândală, fost vicepreședinte al CJ Maramureș

0
226

În urmă cu 3 ani, nicio mișcare de la nivelul politicii maramureșene nu putea fi făcută fără acordul filialei PMP Maramureș. Practic, organizația condusă de Lucian Morar avea un cuvânt greu de spus atunci când era nevoie de vicepreședinți pe la Consiliul Județean sau de mișcări de tabere prin Consiliul Local Baia Mare.

Am ajuns în 2021, iar PMP Maramureș a fost trimisă în opoziție, loc din care face gălăgie mare în tentativa de a rămâne o organizație relevantă în politica județeană.

Chiar dacă PMP Maramureș a obținut procente decente la alegerile locale și parlamentare, “merele verzi” au ajuns în coșul cu fructele stricate. Celelalte organizații județene au simțit mirosul de putreziciune care vine dinspre jucăria lui Băsescu și au preferat să-i lase deoparte atunci când s-a împărțit puterea în Maramureș.

O organizație condusă de lideri cu capete goale și organizată pe nepotisme nu va avea niciodată parte de un final fericit. Norocul s-a terminat, iar unii dintre liderii PMP vor dispărea din politica maramureșeană la fel cum au apărut: desculți și incompetenți.

Ne întoarcem în 2017, an în care secretarul PMP Maramureș, George Moldovan, era numit în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Până și apropiații lui Moldovan erau mirați de parcursul pmp-istului. Ieri făceai geometrie prin șanțuri, azi ești vicepreședinte de CJ. Formidabil.

George Moldovan ar putea fi un exemplu pentru tineri: muncești mult și apoi ajungi cineva. Greșit. Johnny a beneficiat de o conjunctură extrem de favorabilă, căci absolut nimic nu-l recomandă pentru una dintre cele mai vânate funcții din politica maramureșeană. Singura lui realizare e legătura de rudenie cu președintele PMP Maramureș, Lucian Morar.

Un om capabil și ambițios și-ar fi dorit să lase ceva în urmă dacă tot a dat norocul peste el. Un om mânat de dorința de a face un bine comunității care-i plătește un salariu nesimțit ar fi plecat împăcat după câțiva ani. Un politician ajuns în vârful unui consiliu județean ar trebui să știe cum să rămână în memoria comunității. Nimic din toate acestea nu îl reprezintă pe Johnny din PMP.

Un analfabet batjocorit până și de proprii angajați nu avea cum să facă mulți purici în politica de vârf, oricât noroc ar avea. Înainte să facă traseul USR – PMP, fostul jurnalist Romeo Dobocan obișnuia să facă glume pe seama înțelepciunii lui Moldovan pe rețelele de socializare.După ce a ajuns la PMP, Dobocan a primit cadou un contract în cabinetul lui Johnny. Ironică e viața asta atunci când ajungi sluga celui pe care-l făceai analfabet.

Dacă ai luat un zilier cu 10 clase, l-ai îmbrăcat cu un costum frumos și l-ai așezat într-un birou, nu înseamnă că ai dat lovitura. La fel puteai să înveți o maimuță să semneze niște acte, măcar taxele și impozitele noastre nu se duceau în contul unui habarnist care nu-și vede de lungul nasului.

Poate că unii tineri se simt inspirați de povestea de viață a lui Johnny din PMP, însă sperăm că aceștia își doresc mai mult de la viață. Mai devreme sau mai târziu, cei care păcălesc pentru moment cursul normal al vieții se întorc acolo de unde au pornit.

Sursa: eMM.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.