Editorial – Plimbare în țara care te vrea prost. Gunoaiele menajere copiază comportamentul tipic românesc! Temporar!

0
200

Am parcurs mulți kilometri în ultimele zile pe urmele pașilor gunoiului menajer din Maramureș! De la Palatul Adiministrativ la groapa temporară din Saru Nou de Jos sau din Șomcuta Mare la Fărcașa! Am dorit să mă regăsesc în locuri prin care de 15 ani am ascultat poveștile vânătoresti ale unor indivizi fără valoare, goi de substanță, care vremelnic au stat sau stau pe jilțurile Consiliului Județean Maramureș! Am crezut că voi pașii ușor într-o țară care te vrea prost! Am greșit! Mi-a fost greu! Cu ambiție am reluat notițe! Cu ură am reluat documentele! Cu râsete am reluat imagini ale unor ședinte de consiliu local ilegale pentru că aceia în drept nu cunosc legea! Râsu plânsu!

La Consiliul Județean Maramureș am avut un deja vu! Ionel Bogdan dădea copy-paste la conferințe de presă din vremea lui Man! Din vremea lui Kovacs! Din vremea lui Ciceu! Din vremea lui Zetea! Aceleași vorbe goale! Doar alt om! M-am întors la notițele jurnalistului! La ambiția și ura acumulate în timp revăzând fotografiile vechi și noi cu tot felul de mizerii și gunoaie! Unele umane! Asta pășind în țara care te vrea prost!

Am regăsit imaginile de la Aeroportul Maramureș cu mașini noi, achiziționate pe bani publici, care au ruginit nefolosite! Neînmatriculate! Ce management al deșeurilor menajere! Astăzi nu funcționeaza nimic! Nu avem stații de colectare! Nu avem stații de sortare! Funcționale! O recunoaște Ionel Bogdan! Pe Zetea nu l-am auzit vorbind! O să scoatem imaginile care vor demonstra micimea lui! Minciuna lui! Stă ascuns după fustele nevesti! Precum șobolanii! De restul? De morți numai de bine!

Am continuat să pășesc prin gunoaiele din țara care te vrea prost! Ce vis urât! Am vrut să scap de gunoaiele care mă năpădeau! Treziți-mă! Din 2008 trebuia să avem la Sârbii Fărcașei o uzină modernă care sa rezolve gunoiul menajer strâns din fiecare gospodărie! Dar astăzi nu avem nimic! Mii de pubele lipsesc din inventare! Mii de pubele adăpostesc murături puse pentru zile negre!

Acum, ne arde pe toți buzunarul! Dacă nu finalizăm uzina de la Urnituri suntem obligați să dăm înapoi la UE 100 de milioane tocate pe chefuri, excursii, firme de apartament, sevicii secrete care fac publicitate la ceva ce nu există!

Acum, am găsit vinovații în țara care te vrea prost! Noi, oamenii de rând! Asta pentru câ nu acceptam gunoiul strâns din vina unor incapabili! Noi pentru că me împotrivim disperării lor!

Ce urmează în țara care te vrea prost? Urmează să îl oblige pe Alin Bârda sa le dea o gură de aer! E liberal! Dar e tânăr și energic! El vrea turiști! Vrea parcuri! Vrea aer curat! Șefii CJ Maramureș le va da semenilor noștri din Medio Monte altceva! Gunoi menajer cât să crească într-o zi cât la alții în 3 ani! Un munte mare în țara care te vrea prost care va trebui semnalizat pentru a fi ocolit de avioane!

Țara care te vrea prost trebuie urgent să ne botnițeze pentru a nu simți mirosul de levigat! De gunoi dospit! Cu asta încearcă să ne obișnuiască de 15 ani o administrație județeană incapabilă!

Am închis paginile între niște coperți dorind să uit povestea unei țări care te vrea prost! Până mâine sper să scap de duhoarea impusă de autorități!

Radu Țolaș

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.