DACĂ VOR APROBA GROAPA DE GUNOI LA ȘOMCUTA MARE: O firmă privată va cere în instanța recuperarea pierderilor de milioane de euro. Vizați sunt consilierii și toți factorii de decizie

0
978

Către consiliul local Șomcuta Mare: Data: 11.01.2021

În urmă cu 18 ani am achiziționat terenuri agricole în spatele pădurii Stejaru pentru a înființa o plantație de afini și o pepinieră. Un factor principal în decizia noastră să realizăm investiția în această locație a fost solul, aerul și apa nepoluată.

Fructele recoltate din plantația de la Stejaru sunt comercializate predominant în țările din Vestul Uniunii Europene, țări care au exigențe ridicate cu privire la alimentația publică, astfel pentru a putea comercializa producția, firma SC Renard Olunden SRL trebuie să mențină certificări de calitate Global GAP. Aceste certificări pentru a fi menținute necesită analize anuale de sol, de apă și a fructelor.

Până în prezent aceste certificări au fost obținute deoarece standardele de calitate a apei și a solului au fost corespunzătoare cerințelor.

Prin realizare depozitului de gunoaie la o distanță atât de redusă față de amplasamentul plantației va crea poluare în exces față de cea admisă și prin urmare nu vom mai obține certificările necesare comercializării producției. Prin restricționarea pieței de desfacere a producției ne-ar aduce prejudicii semnificative.

Pentru a preveni potențialele prejudicii vă comunicăm poziția noastră care este în opoziție cu realizarea depozitului de gunoi pe raza UAT Șomcuta Mare.

În cazul în care veți da curs realizări depozitului de gunoi fără să țineți cont de cele menționate mai sus, ne vom adresa instanțelor de judecată pentru a bloca realizarea acestui proiect, ne vom îndrepta pentru recuperarea veniturilor pierdute și a prejudiciului cauzat împotriva consilierilor și a factorilor de decizie prin a căror decizie sa realizat acest proiect. Potențialul prejudiciului pentru firma noastră este de ordinul milioanelor de Euro.

Cu siguranță pierderea noastră va fi semnificativ mai mică decât prejudiciul adus comunități locale care va suferi prin diminuarea valori imobiliare cât și prin scăderea calității vieții.

Cu Respect, Olunden James

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.