EDITORIAL: PANDEMIE COVID-19: Statul român își minte fără pic de rușine poporul

0
363

Cum ne minte statul român! Pandemia a dat peste cap întreaga lume. Statele europene și nu numai au înțeles de luni de zile faptul că doar prin testare masivă se poate lupta eficient cu identificarea și izolarea cazurilor asimptomatice.

România în schimb NU A ÎNȚELES NIMIC. Așa-zișii conducători ÎȘI MINT ZI DE ZI locuitorii. Se bat cu pumnii în piept că sunt când pe ”cocoașe”, când pe ”platouri”. ”Dulapul”, ”LudCovidu”, Tătaru, Arafat, Grupul de Dezinformare Strategică (condus firește de cel fără diplomă), Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, DSP-urile au aruncat România în HAOS.

Să fim mai expliciți: astăzi Grupul de Dezinformare Strategică ne anunță cu surse și trâmbițe că avem 3.350 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 din 12.234 (din care 4.470 la cerere, adică pe bani grei). Mai mult, până astăzi 14.394 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat pe teritoriul României.

În paralel vă prezentăm ce se întâmplă în Danemarca. Statul danez efectuează testele PC-R pentru depistarea virusului GRATUIT. Trebuie doar să te programezi online, nimic mai mult. În Danemarca astăzi au fost identificate 3.290 de cazuri noi din…. 132.174 teste efectuate în ultimele 24 de ore!!!!!! Trebuie să menționăm și faptul că în câteva zile capacitatea de testare în Danemarca va crește până la 150.000 de teste PC-R zilnic!!! De la începutul pandemiei pe teritoriul danez au decedat 1.019 persoane confirmate pozitiv!!!

Așadar, un lucru este CLAR: România își MINTE fără rușine populația. ”O îmbată cu apă rece” că au situația sub control.

În realitate însă HAOSUL ESTE GENERAL iar răspândirea VIRUSULUI este GENERALIZATĂ. Și uite așa noi cei plecați prin străinătățuri dacă vrem să venim pe-acasă de sărbători NU PUTEM pentru că trebuie să stăm ca proștii în izolare 14 zile!!! De ce?

Pentru că statul unde muncim chiar luptă cu limitarea răspândirii lui prin efectuarea a zeci de mii de teste zilnic? Repetăm: 3.350 cazuri noi din 12.234 teste în România, raportat la 3.290 cazuri noi din 132.174 teste în Danemarca. Care este rata de pozitivare? Și atunci de ce se stă în izolare dacă te întorci dintr-o țară în care această rata este de zece ori mai mică decât în România?

Poate ne răspunde ”Dulapul”, ”LudCovidu”, Tătaru, Arafat, Grupul de Dezinformare Strategică (condus firește de cel fără diplomă), CJSU-ul sau, de ce nu, DSP!!! E drept, visăm doar frumos.

Vasile Dale

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.