FOTO: URMĂRIT ÎN TRAFIC – Maramureşean implicat în contrabandă cu ţigări

0
815

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări,  aproximativ 21.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană  în valoare de peste 245.000 lei.Un cetăţean român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar un autoturism  folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea  continuări cercetărilor. 

Ieri, 14 decembrie a.c.,  poliţişti de frontieră din cadrul  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Maramureş au declanşat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.30, lucrătorii noștri au depistat în trafic  pe raza localităţii Crăciuneşti,  un autoturism marca Citroen Jumpy, înmatriculat  în România.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, s-a trecut la  urmărirea autoturismului,  reuşindu-se blocarea  şi oprirea  acestuia pe raza localității Fereşti. În urma acțiunii conducătorul auto a fost reţinut, acesta fiind un cetățean român, în vârstă de 24 de ani, iar în mașina au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

În continuare s-a luat măsura conducerii maşinii cu țigări împreună cu   şoferul  la sediul instituţiei  pentru continuarea cercetărilor.

S-a procedat la inventarierea coletelor din autoturism și s-a constatat că acestea conțin 20.474 pachete țigări, de provenienţă Duty Free, în valoare de 239.546 lei, iar autoturismul marca Citroen Jumpy  în valoare de 7.700 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, sunt efectuate cercetări  sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faţă cetățeanul român fiind luată măsura reţinerii pe o  durată de 24 de ore, urmând ca la finalizare sa fie luate măsurile legale ce se impun.

În data de 14 decembrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Brodina, judeţul Suceava, în baza informărilor primite de la grănicerii ucraineni, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii  contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel  în jurul orei 02.40,  lucrătorii noştri aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat  au auzit sunete specifice unui aparat de zbor de mici dimensiuni care  s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor  Straja  – Gura Putnei şi ulterior s-a întors pe teritoriul ţării vecine.

Imediat, s-a declanşat o acţiune specifică de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care într-o zonă împădurită din extravilanul  localităţii Gura Putnei  a fost  observată o persoană. Imediat  poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acesteia, efectuând  somaţiile legale prin voce, însă persoana în cauză nu s-a supus  fugind în vegetaţie.

În urma cercetării  zonei  poliţiştii de frontieră  au  descoperit un  colet cu țigări  care a fost transportat la sediul  sectorului, iar la inventariere  a rezultat cantitatea de 500 pachete de ţigări de  proveniență ucraineană, în valoare de 5.850 lei.

Au fost informate și autorităţile de frontieră ucrainene despre  eveniment, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă,   în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.