VESTE BUNĂ: SE REDESCHID RESTAURANTELE ÎN BAIA MARE. VESTE BUNĂ: SE REDESCHID RESTAURANTELE ÎN BAIA MARE. VEZI ÎN CE CONDIŢII.

0
166

Ne parvin veşti bune legate de funcţionarea restaurantelor de pe raza municipiului Baia Mare. Acestea se vor redeschide, dar vor avea voie să funcționeze la 30% capacitate din numărul total de locuri.

Decizii ale CJSU Maramures în contextul evoluției situației epidemiologice Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a stabilit, în contextul evoluției situației epidemiologice și a datelor comunicate de către Direcția de Sănătate Publică cu privire la incidența cazurilor în ultimele 14 zile următoarele măsuri, a menționat președintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.
?Se permite operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, barurilor și cafenelelor, în interiorul clădirilor activitatea cu publicul fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00- 21.00, în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;
? Se permite fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00-21.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;
?Activitatea restaurantelor, barurilor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă:

 • fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00-21.00, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori,
 • fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00-21.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ-teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori,
 • doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în unitățile administrativ-teritoriale unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.
  ? Operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
  ?Se permite în condițiile enumerate la punctele a), b) și c), în intervalul orar 5.00 – 21.00 activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise pentru următoarele domenii:
  – activități în piscine;
  – locuri de joacă (excepție cele din centrele comerciale care rămân închise);
  – operatorilor economici licențiați în jocurile de noroc (excepție cele din centrele comerciale care rămân închise);
  a. fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,
  b. fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ-teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;
  c. este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori;
  ?Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă în următoarele condiții, în spații închise:
  ?Se permite vânzarea mărfurilor nealimentare în piețele agroalimentare și în piețele volante cu respectarea normelor de protecție sanitară – asigurarea unei distanțe minime de 3 metri între tarabe/mese; păstrarea unei distanțe minime de 2 metri între persoane; purtarea măștii de protecție și dezinfectarea frecventă a mâinilor. Proprietarii/administratorii piețelor agroalimentare/piețelor volante vor asigura dezinfectarea periodică a tarabelor/meselor și a suprafețelor în care se organizează piața agroalimentară/piață volantă.
  ?Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile.
  ?Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane, iar organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție. Activitățile sunt interzise la nivelul unităților administrativ-teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori.
  ?În interiorul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici nu se permite exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri, precum și a activității barurilor, cluburilor și discotecilor. Rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 se actualizează, la un interval de 7 zile, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, iar măsurile vor fi analizate și aprobate în funcție de evoluția situației epidemiologice, a mai adăugat prefectul de Maramureș.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.