Deputatul Adrian Todoran (PMP): ”Toate sălile de sport trebuie redeschise. Pentru sănătatea noastră”

0
7709

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în țară și în întreaga lume, cele mai afectate persoane fiind cele cu comorbidități. În contextul în care se știe că activitatea fizică favorizează un organism mai sănătos, candidatul PMP Maramureș la Camera Deputaților, Adrian Todoran, susține că e nevoie de prevenție și că e momentul ca toate sălile de sport să fie deschise. Toate acestea însă cu respectarea normelor, parlamentarul dând ca exemplu dezinfecția sălii la câteva ore.

”Mișcarea înseamnă sănătate, iar sănătatea, clar, înseamnă o povară mai mică pentru sistemul sanitar din România. Fiind o povară mai mică, înseamnă mult mai mulți bani care rămân pentru a-i investi în alte lucruri.

Toate sălile de sport și fitness trebuie redeschise și sportul de masă lăsat liber, în condițiile de respectare a normelor. La sălile de sport, dacă administratorii își iau angajamentul că dezinfectează o dată la patru ore de utilizare, au aparate de distrus bacteriile, aparatele sunt dezinfectante, participanții au mănuși, situația este sub control”, declară Adrian Todoran.

Inițiativa deputatului are la bază și afirmațiile unor specialiști. ”Trebuie să facem prevenție, care e cea mai importantă. Există deja și studii ce spun că formele grave ale bolii de coronavirus pot fi prevenite cu exerciții fizice. Un medic, profesor universitar de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Iași, a afirmat recent că mișcarea îmbunătățește funcționalitatea mitocondriilor, care produc energie în corp.
Acestea sunt primele atacate de virus și pot duce la forme grave ale bolii. El spune că sunt recomandate exercițiile fizice făcute acasă, la sală sau afară, iar cele mai eficiente sunt cele de anduranță, cum ar fi alergatul sau mersul cu bicicleta”, adaugă Todoran.

Cătălin MAN

Comandat: Partidul Mișcarea Populară Maramureș
Realizat: Rivulus Activ SRL
Cod mandatar financiar: 11200012

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.