PRELUARE DIRECTMM: Baia Mare și Groși, în topul incidenței cazurilor la mia de locuitori în Maramureș? Primar Groși: „Încă nu ni s-a spus nimic despre cum se va proceda cu declarațiile”

0
334

Situație incertă asupra modului în care se va proceda începând cu ziua de luni, 9 noiembrie, în ceea ce privește declarațiile pe proprie răspundere și cele destinate angajatorilor. Certitudinea absolută este incidența cazurilor în Maramureș, 3,61 la mia de locuitori.

Momentan, avem două situații de carantină: zonală (localitatea Petrova, localitatea Vișeu de Jos, întreaga comună Recea, adică Recea, Lăpușel, Săsar, Mocira, Satu Nou de Jos, respectiv satele aparținătoare comunei Groși, adică Groși și Satu Nou de Jos), respectiv parțială națională (adică valabilă pe tot cuprinsul țării, dar cu măsuri parțiale decât acel lock-down din primăvară).

Conform unor informații, dar pe care unele autorități nu le-au confirmat, vorbim despre cifre actualizate interesante la nivel incidenței de cazuri la mia de locuitori. Știm că statistica, în acest sens, este făcută publică, în fiecare zi de luni, însă o evidență se realizează în fiecare zi a săptămânii, iar asta pentru ca specialiștii din județ să își facă o opinie asupra evoluției situației, lucru, de altfel, normal.

Ei bine, conform acestui document neoficial (momentan), aferent zilei de 7 noiembrie, comuna Groși este cea mai afectată unitate administrativ-teritorială din punct de vedere a incidenței, cu 10,41. Vine municipiul Baia Mare cu 6,25, podiumul fiind încheiat de Petrova, în carantină, cu 5,76. De reținut este că locul 1 și locul 3 în clasament sunt în carantină, Baia Mare, locul 2 (azi!), nu! Cu incidență de peste 3 mai sunt Sălsig, Săcălășeni, Recea, Seini, Tăuții Măgherăuș, Coaș, Vișeu de Jos, Dumbrăvița, Ulmeni, Poienile Izei, Desești, Bicaz, Vișeu de Sus, Cicârlău, Coltău, Baia-Sprie, Sighetu Marmației, Gârdani.

Cu incidență de la 1,5, dar sub 3, ar fi Șișești, Șomcuta Mare, Băița de sub Codru, Mireșu Mare, Șieu, Ocna Șugatag, Coroieni, Copalnic Mănăștur, Moisei, Botiza, Fărcașa, Călinești, Ariniș, Valea Chioarului, Giulești, Bocicoiu Mare, Lăpuș, Bistra, Săpânța, Târgu Lăpuș și Rona de Jos.

Așadar, 21 UAT cu incidența de peste 3 și alte 21 cu incidența între 1,5 și 3. Deci, mai mult de jumătate din UAT-urile din Maramureș au incidența de peste 1,5, conform cifrelor. Așteptăm cu interes actualizarea de luni, 9 noiembrie!

Pe primul loc este, așadar, Groși. „Nu știu, acum îmi spuneți dumneavoastră, nu am fost informații. Aveam 8,1 la un moment dat. E adevărat că, dacă crește cu câteva cazuri, incidența crește mult. 90% sunt cazuri izolate în comuna noastră și ele sunt în Groși și Satu Nou de Jos. Mulți au, de fapt, locul de muncă în Baia Mare. Încă nu am fost informați ce model de declarații vor fi utilizate la noi, dat fiind faptul că suntem în carantină, așteptăm explicațiile celor responsabili. Mi-aș dori să fim mai bine informați asupra cazurilor de COVID-19, pentru a ști exact cum să reacționăm și cum să protejăm populația”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Florin Daniel Boltea, primarul comunei Groși. Cât despre Baia Mare, vom afla, în scurt timp, dacă ne paște carantina totală sau nu. Așteptăm actualizarea informațiilor și informații actualizate!

Sursa – Cătă Țineghe, DirectMM.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.