VIDEO: LĂPUȘEL – Micii producători sunt condamnați la moarte de Guvernul liberal al României

0
385

Președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară – SINDALIMENTA, Dragoș Frumosu, a afirmat, sâmbătă la Antena 3 că decizia închiderii piețelor, luată de Guvernul Orban, va distruge mici producători. Este și cazul unui mic producător din Lăpușel, județul Maramureș care a muncit zi și noapte pentru a-și câștiga pâine în fiecare zi pentru întreaga familie.

”Nu mi se pare normal să se închidă piața, iar si marketurile să rămână deschise. Noi țăranii să nu putem să ne vindem produsele. Nu este corect. Noi am purtat mască și mănuși toată perioada în care am fost în piață. Deși nu merg în fiecare zi la piață, ci doar marți, vineri și sâmbătă, nu pot risca să mă îmbolnăvesc. Schimb masca la fiecare trei ore. Este inacceptabil ca noi să muncim și ei să ne omoare” ne-a declarat Claudia Buciuman, producător din Lăpușel.

“Decizia distruge micii producători, decizia Guvernului, care în inconștiența sa nu știe ce măsuri să ia, distruge micile afaceri, pentru că indiferent că vorbim de producători sau, cum numeam noi, bișnițarul din piață care până la urmă și el vinde produsele micului producător român, are și el o afacere.

Până la urmă toți trăiesc din această afacere, iar această decizie a Guvernului este inconștientă. Discutăm despre piese închise, discutăm despre restaurante închise, despre luarea unor măsuri care conduc la distrugerea economiei românești, dar președintele României ne cheamă la alegeri. În același timp ne spune că de Crăciun și de Anul Nou trebuie să stăm în casă.

Oamenii aceștia sunt inconștienți, pas cu pas, măsurile pe care le-au luat efectiv distrug economia României”, a spus Dragoș Frumosu, în emisiunea “Esențial” moderată de Ana Maria Roman.

Toate piețele din spațiile închise nu vor mai funcționa începând de luni

România este la un pas de carantină. De luni intră în vigoare noi restricții care vor limita libertatea de circulație în scopul prevenirii răspândirii virusului. De exemplu, circulația va fi interzisă în intervalul 23.00-05.00.

De exemplu, circulația va fi interzisă în intervalul 23.00-05.00. Școlile vor avea lacăt pe uși în toată țara iar masca va fi obligatorie în interior, în spațiile publice și pe stradă în fiecare secundă.

O decizie controversată  este însă închiderea piețelor, un dezastru economic pentru producătorii locali, și nu numai.

Chiar și clienții sunt extrem de supărați și spun că decizia este una greșită. Însă și vânzătorii care sunt disperați pentru că nu știu ce vor face cu toată marfa, având în vedere că, de luni, toate piețele din spațiile închise vor fi închise.

    ”O să ne afecteze din punct de vedere financiar, dar domnul Orban să ne dea adresa să ducem noi marfa, frumos, la el, ori la Parlament, ori acasă, și atunci dacă ne plătește marfa noi stăm acasă cum stă și Anglia. Numai că Anglia primește niște ajutoare sociale, noi nu avem cum să primim pentru că nu avem bani, și atunci ne dă adresa și noi îi ducem marfa acasă.

    Dar deocmadată domnul nu poate face așa ceva. Noi trebuie să mâncăm, copiii cer mâncare, noi trebuie să consumăm zilnic, noi trebuie să plătim curent, rate. Cine le plătește?

    Stăm în loc. Cât să stăm? 30 de zile… Stăm din martie, totul este un haos. Cât să mai stăm? Stăm și de Crăciun, stăm din martie…”, a declarat Pănuța Tănase, care lucrează în in piață de foarte mulți ani. ”Ce soluție? Unde să mă duc? Ce pot să fac eu la 48 de ani? Vânzătoare… magazinele se închid. Ce soluție? Online? Ce să livrez eu online? Să bag morcovii online? Să livrăm morcovi la domiciliu? Nici acolo nu ai voie să ai contact. Dacă a găsit soluția să închidă piața, să ne dea și o alternativă!”, a adăugat femeia.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.