DOSARE PENALE COVID-19: Procurorii anchetează persoane din Baia Mare și Suciu de Sus pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor

0
2052

S-a dus la Spital deși era pozitiv

Organele de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de “zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că o persoană s-a deplasat de la adresa unde avea stabilită izolarea, ca urmare infectării cu virusul Sars-Cov 2, la o unitate medicală, unde a fost supusă unor investigații medicale.

Pentru verificarea informațiilor expuse, s-a înregistrat dosar căruia i-a fost atribuit număr unic de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Precizăm faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de către Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție.

Carantinați la o pensiune din Târgu Lăpuș, dar au plecat la Suciu de Sus

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de articolul 352 alineatul 1  Cod penal, constând în aceea că mai multe persoane aflate în carantină la Pensiunea Aurica din localitatea Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş, nu respectă restricţiile stabilite în perioada de carantină, în sensul că au părăsit fără a avea consimţământul reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, locaţia de carantină şi s-au deplasat la imobilul cu nr. 792 din localitatea Suciu de Sus, judeţul Maramureş, unde au fost identificate.

Aspectele sesizate au fost comunicate şi DSP Maramureş. 

Precizăm faptul că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.