Gabriel Zetea: ”Planul PSD de combatere a pandemiei COVID-19 poate fi aplicat din prima zi de guvernare”

0
8661

PSD a pregătit un plan de acțiune pentru combaterea COVID, care poate fi aplicat din prima zi a guvernării. Este un plan făcut de cei mai buni specialiști în domeniul medical pe care îi are România, un plan care pune oamenii și sănătatea lor pe primul loc. Planul este menit să reclădească încrederea în fața haosului și confuziei produse de măsurile haotice, improvizate, ale guvernării Iohannis – Orban, a declarat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și candidatul social-democraților maramureșeni pentru Camera Deputaților.

”România a ajuns în această situație critică pentru că Iohannis și guvernul său au eșuat catastrofal. Nu au avut și nu au niciun plan concret și coerent pentru combaterea pandemiei. Au acționat și acționează doar reactiv, bâlbâit, iar deciziile lor sunt luate în funcție de sondaje. Cel mai grav este că ignoră opiniile specialiștilor, comunică prost, manipulează și aruncă vina pentru extinderea pandemiei pe umerii populației”, arată liderul PSD Maramureș și vicepreședinte PSD pe domeniul infrastructură, Gabriel Zetea.

Planul PSD antiCOVID cuprinde patru elemente esențiale

Primul dintre cele patru elemente pe care PSD le va implementa în lupta cu noul coronavirsus se referă la îmbunătățirea supravegherii epidemiologice, identificarea rapidă a persoanelor infectate și creșterea accesibilității la testare. Al doilea element privește recâștigarea încrederii și asigurarea unui parteneriat cu populația print-o informare onestă, completă și rapidă. Elementul trei prevede asigurarea asistenței medicale corespunzătoare atât pentru pacienții infectați cât și pentru toți ceilalți bolnavi cronici. Ultimul pas va fi protejarea, susținerea și recunoașterea profesioniștilor din sănătate.

”PSD va asigura accesul accesul universal la servicii de sănătate și va reconstrui temelia sistemului românesc medical. Acest lucru va fi posibil printr-o rețea de 800 de centre comunitare de sănătate, de ambulatorii și de centre unice de programare, care vor da acces sigur și rapid la servicii medicale de calitate tuturor cetățenilor. Partidul Social-Democrat acordă o atenție deosebită specialiștilor, iar strategia noastră este să asigurăm personal medical acolo unde este necesar. Un alt obiectiv strategic este reașezarea profesionistă și revitalizarea sistemului de sănătate public, astfel încât România să ajungă să aibă comunități sănătoase, educate și sigure. Nu în ultimul rând, Programul de guvernare al PSD pentru Sănătate contează pe creșterea sistematică a finanțării sistemului de sănătate, cu 0,5% din PIB, în fiecare an”, a conchis președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, candidat pentru Camera Deputaților în viitorul Parlament.

.Biroul de presă al PSD Maramureș

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.